SAK ei hyväksy AKT:n irtisanomistoimia - kiusallista, sanoo Lyly

Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ei hyväksy AKT:n irtisanomistoimia. Lyly sanoo että asiassa olisi pitänyt malttaa ja katsoa se selvityksien kautta loppuun . AKT antoi potkut liiton viestintäpäällikkö Hilkka Ahteelle perjantai-iltana.

talous
Lauri Lyly ja Hilkka Ahde
Viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen irtisanominen AKT:stä kuohuttaa ay-liikettä. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly tuomitsee AKT:n toimet ay-liikkeen tapojen vastaisina. AKT:n pääluottamusmies puolestaan pitää erottamista laittomana.

Lyly sanoo, että toimintamalli ei ole ay-liikkeen eikä oikean toimintatavan mukaista.

- Tässä työsuojeluviranomaisen tutkimassa ja poliisin käsittelyn alla olevassa asiassa ei olisi pitänyt toimia tällä tavalla. Se ei ole oikein eikä ay-liikkeen toimintatapojen mukaista. Asiassa olisi pitänyt malttaa ja katsoa asia aensin selvityksien kautta loppuun, Lyly sanoo YLE Uutisille.

Lyly myöntää, että asia on kiusallinen ammattiyhdistysliikkeelle.

- Kyllä tämä on kiusallista ay-liikkelle sen takia, että yritämme opettaa hyviä tapoja työeälämässä ja vaatia niitä muilta. Jos omassa perheessä tapahtuu tällaista, niin eihän se hyvä ole, sanoo Lyly.

Lylyn mukaan SAK tuomitsee kiusaamisen kaikilla työpaikoilla.

Ahde on syyttänyt AKT:n puheenjohtajaa Timo Rätyä työpaikkakiusaamisesta. Etelä-Suomen aluehallintovirasto tutki asiaa syksyllä ja päätti jättää tutkintapyynnön poliisille.

Ahteen potkujen perusteeksi ilmoitettiin luottamuspula. Rätyä ei ole tavoitettu tänäänkään kommentoimaan asiaa.

Lähteet: YLE Uutiset