Yle uusii ilmettään myös maakunnissa

Ylen uutisten nimistö ja Ylen graafinen ilme muuttuu myös maakunnissa. Esimerkiksi Radio Perämeren uutiset tunnetaan jatkossa Perämeren Yle Uutisina. Uudistuksen taustalla on Ylen halu yhtenäistää uutistensa tuotenimiä.

Teksti-TV Perämeri
Yle-liput liehuvat Kemin toimituksen katolla
Yle / Kati Siponmaa

Yle Uutisten toimituspäällikön Marjo Ahosen mukaan Ylellä on tähän asti ollut käytössään jopa kymmeniä nimiä erilaisille uutislähetyksille, joita ei aina ole edes tunnistettu Ylen tuotteiksi.

- Esimerkiksi Keskipäivän peili on meille uutisihmisille itsestäänselvyys, mutta tekemämme pikatutkimuksen mukaan moni nuori kuluttaja ei tunnista sitä uutislähetykseksi tai Ylen tuotteeksi, Ahonen sanoo.

- Tällä uudistuksella halutaan tehdä selväksi asiakkaille selväksi, minkä uutistarjonnan äärellä he ovat. Tunnistettavuutta halutaan parantaa.

Alueet ovat osa Yle Uutisia

Yle Alueiden päällikkö Teijo Valtanen muistuttaa, että myös alueiden uutistuotanto on osa Yle Uutisia, mikä halutaan nyt tuoda esille entistä selvemmin.

- Jatkossa alueiden uutiset sanotaan esimerkiksi muodossa Yle Uutiset Tampere tai vaikkapa Pohjanmaan Yle Uutisten saamien tietojen mukaan, Valtanen sanoo.

- Uutisia myös jaetaan netissä tai esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, ja silloinkin kerromme mielellämme ihmisille, että kyseessä on Yle Uutisten tekemä uutinen, vaikka alue onkin asialla.

Uutta Yle-ilmettä tuodaan maakunnissa näkyviin myös esimerkiksi lipuissa, valomainoksissa ja autojen tarroituksessa. Esimerkiksi Yle Perämeren toimituksen katolla liehuvat jo uuden Yle-ilmeen mukaiset liput.

Myös sähköpostiosoite muuttuu

Uuden nimen myötä myös Yle Perämeren sähköpostiosoite muuttuu. Uusi osoite perameri@yle.fi on jo otettu käyttöön. Vanhat sähköpostiosoitteet toimivat uuden rinnalla kesään asti.

Kaikissa Ylen maakuntatoimituksissa siirrytään samankaltaiseen käytäntöön.

Lähteet: Yle Perämeri