1. yle.fi
  2. Uutiset

Maan ensimmäinen lestadiolainen naispappi vihittiin Turussa

Ensimmäinen vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä toimiva naispappi vihittiin sunnuntaina Turun tuomiokirkossa. Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala toivoo, että Mari Leppäsen keskustelua herättänyt vihkiminen otettaisiin vastaan asiallisesti.

Teksti-TV Turku
Mari LeppänenYLE

Vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä toimiva Mari Leppänen vihittiin papin tehtävään Turun tuomiokirkossa sunnuntaina. Samalla vihittiin valtakirkkoon kuuluvat Tuire Aso ja Laura Kajala.

Leppäsen vihkimisestä on jo etukäteen käyty kiivasta keskustelua hänen omassa yhteisössään. Ajatus lestadiolaisesta naispapista on kohdannut voimakasta vastustusta.

Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala toivoo, että Leppäsen vihkimiseen osattaisiin suhtautua asiallisesti.

- Jos joku herätysliikkeeseen kuuluva nainen haluaa tulla vihityksi papiksi, hän toteuttaa vain sitä, mistä kirkossamme on päätetty jo aikaa sitten.

- On olemassa ihmisiä, jotka eivät ajatuksesta pidä, mutta toivottavasti he osaavat käyttäytyä kuitenkin ystävällisesti ja tukien, Kalliala toteaa.

Kallialan mukaan on luonnollista, että Suomeen saatiin myös lestadiolainen naispappi. Hän ei yllättyisi, jos tulevaisuudessa nähtäisiin useampia samassa herätysliikkeessä toimivia naisia papin tehtävissä.

- Lestadiolaisia naispappeja ei ole aiemmin ollut. Se kertoo siitä, että heillä on tavallista korkeampi kynnys ryhtyä papin virkaan.

- Kun tämä kynnys nyt ylitetään, niin varmaan aika moni liikkeeseen kuuluva nainen miettii, olisiko tämä myös minun tieni vai ei, Kalliala arvelee.

Lähteet: YLE Uutiset Turku

Lue seuraavaksi