Hapan saa aikaan makeaa

Hapankaali on herkku josta syntyy yllättävän makeita herkkuja. Sekoittamalla hapankaalin punajuureen, porkkanaan ja sipuliin saat makean keiton joka vie kielen mennessään eikä palauta sitä enää koskaan takaisin.

Kuva: YLE / Juha Mäntykenttä

Hapankaali-punajuurikeitto

400 g hapankaalia

2 punajuurta

1 porkkana

1 sipuli

2 rkl öljyä

8-10 dl vettä

1 kanaliemikuutio

1 tl timjamia

1 tl yrttisuolaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

Kuori ja leikkaa punajuuret ja porkkanan ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää kasvikset ja hämmennä, kunnes sipuli "veltostuu".

Lisää kattilaan vesi ja kanaliemikuutio ja mausteeksi timjamia, yrttisuolaa ja mustapippuria.

Anna kiehua n. 1/2 tuntia.

Huuhtele hapankaali. Puristele vesi pois ja silppua tarvitaessa, lisää sitten muiden kasvisten joukkoon. Jatka hiljalleen kypsentämistä n. 1/2 tuntia.

Silppua valmiin keiton päälle runsaasti tuoretta timjamia.

Tarjoa keitto smetanan ja pahdetun leivän kanssa.

Vinkki:

Jos haluat keitosta ruokaisamman voit laittaa keiton päälle esim. rapeaksi paistettuja pekonisuikaleita.