Venäläinen urheiluauto made in Finland

Amerikkalaisen luksushybridin lisäksi Valmet Automotive aloittaa myös venäläisen urheiluauton valmistuksen Uudessakaupungissa. Osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteistyöstä Marussia B2 -urheiluauton suunnittelussa ja valmistuksesta.

tiede
Kaksi urheiluautoa
marussiamotors

Valmet Automotive on venäläisen Marussia Motorsin strateginen kumppani, ja vastaa yhteistyössä projektinhallinnasta sekä laajasti suunnittelu- ja valmistuspalveluista.

Valmet Automotivesta kerrotaan, että yhteistyö käynnistyy tuotekehityksellä. Tänä vuonna Valmet Automotive ja Marussia Motors suunnittelevat auton, ja kehittävät tuotantoprosesseja auton valmistuksen käynnistämiseksi. Valmisteluvaiheessa Marussia B2 -projekti työllistää Valmet Automotiven suunnittelupalvelujen henkilöstöä.

Jo loppuvuodesta ensimmäiset autot?

Yhteistyön etenemisestä riippuen ensimmäiset Marussia B2 -urheiluautot valmistuvat vuoden 2012 lopussa tai vuonna 2013. Auton tuotantoa varten Uudenkaupungin tehtaalle perustetaan oma kokoonpanolinja. Vuosittainen tuotantotavoite on useita satoja autoja.

Autoon on tuotu teknologiaa ja ratkaisuja, jotka perustuvat automerkin keräämiin kokemuksiin Formula ykkösissä.

- Olemme erittäin tyytyväisiä sopimukseemme Marussian kanssa. B2 sopii erinomaisesti Valmet Automotiven strategiaan ja imagoon, sillä korkean arvoluokan autojen suunnittelu ja valmistus ovat erikoisosaamistamme, sanoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Uudellakaupungilla hyvä sijainti

Marussia Motorsin toimitusjohtajan Nikolai Fomenkon mukaan yhtiö valitsi Valmet Automotiven suunnittelu- ja valmistuskumppanikseen heidän kokemuksensa ja osaamisensa johdosta.

- Meille tärkeää on myös yrityksen sijainti lähellä meitä sekä hyvät logistiset yhteydet meidän kannaltamme tärkeille markkinoille, kertoo Marussia Motorsin toimitusjohtaja Nikolai Fomenko.

Lähteet: Yle Uutiset