Tangomarkkinoille voi hakea Lappeenrannassa

Ensi tiistaina Lappeenrannassa voi osallistua Tangomarkkinoiden karsintaan Yle Etelä-Karjalan toimituksessa. Kaikki laulu-urasta haaveilevat, myös ensikertalaiset, ovat tervetulleita näyttämään taitonsa.

Seinäjoen tangomarkkinat
Vuoden 2011 Tangomarkkinat.
YLE

- Olemme tehneet tätä pari kertaa ja nämä ovat olleet upeita päiviä. Saa sivusta seurata, kun tänne tullaan laulamaan oikein tosi mielessä. Jännitystä on kyllä ilmassa ja se tarttuu itseenkin, myöntää Yle Etelä-Karjalan tuottaja Vesa Winberg.

Viime vuonna hän käväisi mikin ääressä itsekin, mutta aikoo jättää laulamisen tällä kertaa muille. Ennakkoilmoittautuminen on jo päättynyt, mutta myös paikanpäällä voi ilmoittautua kello 12. Tähän mennessä Lappeenrannan karsintoihin on ilmoittautunut 13 laulajaa.

- Mutta kaikki paikalle tulevat pääsevät laulamaan. Eli nyt jos miettii omaa laulajan uraansa, tervetuloa! Winberg kannustaa.

Toimittaja Elli Sormunenkin kehottaa kilpailijoita osallistumaan rohkeasti.

- Jos on sellainen tunne, että osaa tangot ja vetää ne tunteella, niin kannattaa tulla kokeilemaan. Siitä voi vaikka aueta Jari Sillanpää -ura tulevaisuudessa, sanoo Sormunen.

"Leikkimään ei kannata tulla"

Etukäteen kannattaa käydä nettisivuilla katsomassa, miten karsintoihin voi valmistautua. Kaikki osallistujat haastatellaan ja videoidaan, joten alkukarsinta on todellinen askel kohti varsinaista kilpailua.

- Eli leikkimään tänne ei kannata tulla, mutta ehkä leikkisällä mielellä, neuvoo Winberg.

Tuomaristo valitsee koe-esiintyjistä 150 parasta, ja heidän videotallenteensa laitetaan nettiäänestykseen kuukauden ajaksi.

- Yleisö voi käydä äänestämässä 50 ja tuomaristo valitsee vielä 25 laulajaa Turkuun. Siitä etenee tie tähtiin, Winberg lupaa.

Tangomarkkinoiden karsinnat pidetään Lappeenrannassa Yle Etelä-Karjalan toimituksessa tiistaina 6.3. alkaen klo 12.

Lähteet: YLE Kymenlaakso