1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. varpaat

Kaukopartiohiihdosta tuliaisina hyvä mieli ja irtoavia varpaankynsiä

Yle Kymenlaakson toimittaja Petri Lassheikki hiihti viikonloppuna 150 kilometriä kaukopartiohiihdossa. Itseasiassa kilometrejä tuli hieman lisää muutaman eksymisen takia. Kokemus oli miehestä upea, vaikka matka tuntuu ja näkyy kropassa.

varpaat
Petri Lassheikki ja tutuksi tulleet hiihtovälineet.YLE

150 kilometriä kahdessa päivässä, välissä vain muutaman tunnin unet. Tämän koki Petri Lassheikki viikonloppuna Suomen Sotilasurheiluliiton kaukopartiohiihdossa.

Maanantaiaamuna mies saapui töihin hyväntuulisena ja ilman suurempia ulkoisia vammoja.

- Mikä tässä ollessa, vähän väsyttää, mutta ei sen kummempaa. Reissu oli mahtava ja kaikki järjestelyt toimivat hienosti. Huoltopisteilläkin kaikki toimi moitteettomasti, siitä kiitos seuroille ja kyläyhdistyksille.

- Suksiin ei tarvinut koskea koko matkalla, vaikka moni muu joutui vetämään välillä liisteriä pohjaan. Olikohan minulle valittu jotkut spesiaalisukset. Katsoivat ettei tuosta muuten tule yhtään mitään, nauroi Petri.

Ajatus luovuttamisesta ei vallannut miestä missään vaiheessa. Ainoastaan tavoiteaikaa piti matkan varrella muuttaa, kun 150 kilometriä ei taittunut millään 24 tunnissa.

- Pieniä epätoivon hetkiä tuli ehkä yön pimeinä hetkinä, kun hiihdin jossain risukossa, enkä tiennyt missä olen. Päässä oli vain pieni otsalamppu. Toki varusteissa oli myös valonheittäjälamppu, mutta jätin sen Uttihalliin, koska uskoin pääseväni tauolle valoisaan aikaan.

Tauolle Petri Lassheikki pääsi kuitenkin vasta puolen yön aikaan, kun ensimmäiset 75 kilometriä oli takana. Varhain lauantaiaamuna Petri lähti sivakoimaan jäljellä olevan matkan ja koko urakka oli viimein ohi lauantaina iltakuudelta.

- Käsissä on muutama rakko ja isovarpaiden kynnet taitavat irrota. Matkan varrella kipuilleet nivuset alkavat olla jo paremmassa kunnossa ja käsiinkin alkaa voima palata, ynnäsi Petri maanantaiaamun tuntemuksia.

Kokemus jätti mieheen nälän ja hän aikoo osallistua ensi vuonna uudelleen. Kolmeasataa kilometriä hän ei vielä aio yrittää, vaan ottaa tavoitteeksi hiihtää 150 kilometriä 24 tuntiin.

Alla olevasta linkistä voit lukea miten Petri Lassheikin matka sujui.

Lähteet: Yle Kymenlaakso

Lue seuraavaksi