Himohiihtäjätär selvitti 40. Pirkan hiihtonsa

Naiset pääsivät mukaan Pirkan hiihtoihin vuonna 1973, ja kisa on siitä asti kuulunut nokialaisen Eila Ruisahon jokakeväiseen ohjelmaan. Yli seitsemänkymppinen hiihtäjätär kisasi aikoinaan kirkkaimmista sijoituksista, mutta nykyisellä sunnuntaihiihtovauhdillakin 90 kilometriä taittui alle kymmeneen tuntiin.

hiihto
Hiihtäjä ladulla
YLE

Maanantaiaamuna kokeneen hiihtäjättären lihakset tuskin huomasivat hiihtäneensä edellispäivänä 90 kilometriä.

- Mihinkään ei satu. Olen vain onnellinen, että pääsin Pirkan hiihdon 40. kerran kunnialla läpi, Eila Ruisaho iloitsee.

Maalilinjalla kirjoihin merkittiin alle kymmenen tunnin hiihtoaika. Nokialaisnainen arvioi suorituksensa olleen kaikin puolin onnistunut.

- Lähes koko matka sujui hyvin, mitä nyt loppupuolella Julkujärven kohdalla tuli joitakin pieniä kramppeja. Keli oli hyvä, mutta jäinen latu antoi välillä niin paljon vauhtia, että otin pari kertaa sukset pois kun olen vähän arka laskujen kanssa, Eila Ruisaho kertaa.

Poikkeukselliset shamppanjat kotimatkalla

Tulosta tärkeämpänä Eila Ruisaho pitää nykyään hiihdosta ja tapahtuman hengestä nauttimista.

- Yritän nauttia ja ottaa hiihdoista kaiken mahdollisen irti. Tapahtuman hyvä henki alkaa jo bussissa ja pukuhuoneissa. Leppoisa tunnelma jatkuu myös ladun varressa, siellä huoltajat kannustavat kaikkia yhtä lailla. Reitin varrella esimerkiksi Varppeessa ja Lintuharjussa on lisäksi todella hienot näkymät.

Pitkälle matkalle lähteviä hiihtäjiä Ruisaho neuvoo kuuntelemaan omaa kehoaan.

- Pitkäkin matka sujuu, jos tuntee omat rajansa ja kuuntelee itseään. Minä ainakin olen tunteella hiihtäjä, eikä neljässäkymmenessä vuodessa ole kertaakaan sattunut haaveria tai tullut mieleen keskeyttää.

Keskeyttäminen ei käynyt mielessä tälläkään kertaa. Päivän ainoa katkos sattui kisan jälkeen kotimatkalla.

- Teimme juhlan kunniaksi pienen poikkeuksen ja pysähdyimme huoltajani luona kumoamassa lasilliset shamppanjaa!

Lähteet: YLE Tampere