Kela-taksi on fiasko - pääsy lääkäriin vaikeutunut merkittävästi

Kolme viikkoa Satakunnassa toiminnassa ollut Kela-taksi on osoittautunut fiaskoksi. Satakunnan aluetaksin ylläpitämä tilausjärjestelmä ei kykene palvelemaan asiakkaitaan juuri ollenkaan. Järjestelmän ongelmat aiheuttavat suurta vahinkoa erityisesti ikäihmisille sekä jatkuvasti hoitoa vaativille potilaille. Kela-taksit laajevat tänä vuonna yhdeksän sairaanhoitopiiriin alueille.

Kotimaa
Taksi
Yle

Yle Satakunnan saamien tietojen mukaan asiakkaat ovat joutuneet odottamaan taksin tuloa jopa tunteja. Toiset ovat jääneet kokonaan vaille kyytiä.

Satakunnan Aluetaksi Oy:n toimitusjohtaja Pertti Jokinen myöntää, että Kela-taksin aloitus ei ole sujunut odetetulla tavalla. Jokisen mukaan kestää pari viikkoa ennenkuin uusi palvelu saadaan toimimaan.

Satakunnan Aluetaksi aloitti Kelan suorakorvaus-taksimatkojen kyydinvälityksen 20. päivä helmikuuta Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella.

Tästä Kela- matkojen tilausnumerosta tilatuista kyydeistä asiakas maksaa vain omavastuun, joka on 9,25 euroa yhdensuuntaisesta matkasta.

Satakunnan aluetaksi välittää Kela-taksitilauksia yli 300 autoon Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella.

Suorakorvausjärjestelmä on jo käytössä Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjois-Savon, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Varsinais-Suomen, Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiireissä.

Suorakorvausjärjestelmä ennakoidaan olevan käytössä koko maassa syksyyn 2013 mennessä.

Lähteet: Yle Satakunta