Helsingin Sanomien Kuopion toimitus tyhjänä kuukausia

Helsingin Sanomien Kuopion aluetoimitus on tyhjillään viisi kuukautta. Toimituksessa työskennelleistä toimittajista toinen on äitiyslomalla ja toinen on jäänyt eläkkeelle eikä sijaista ole saatu.

Helsingin Sanomat
Helsingin Sanomien etusivu 6. maaliskuuta 2012.
Yle / Markku Malinen

Myös Jyväskylän ja Kuopion toimitusten esimies jää lomalle ja siitä eläkkeelle tällä viikolla; hänen Jyväskylässä olevaa paikkaansa ei täytetä. Kuopiossa Helsingin Sanomat jatkaa uutishankintaansa yhdellä toimittajalla loppukesästä.

Helsingin Sanomilla on nyt Pohjanmaalta Itä-Suomeen ulottuva alue ilman miehitystä. Lehti hakee Pohjanmaalle ja Jyväskylään kahta avustajaa sekä käy läpi yhteistyömahdollisuuksiaan Nelosen uutisten kanssa.

Päätoimittaja Mikael Pentikäisen mukaan Helsingin Sanomat säilyttää aluetoimitustensa verkoston jatkossakin. Lehti harkitsi toimitusten lakkauttamista pari vuotta sitten.

- Emme kilpaile alueellisten uutistoimijoiden kanssa vaan kerromme valtakunnallisesti kiinnostavia asioita alueilta. Myös nopeiden, yllättävien tilanteiden uutisoinnissa oma aluetoimittaja on meille tärkeä, Pentikäinen sanoo.

Helsingin Sanomilla on aluetoimittajat jatkossa Oulussa, Kuopiossa, Tampereella, Turussa ja Lappeenrannassa. Rovaniemellä ja Lahdessa lehdellä on omat avustajat.

Vielä 90-luvulla Helsingin Sanomilla oli eri puolilla Suomea kymmeniä aluetoimittajia. Tyypillisesti yhdessä toimituksessa työskenteli pari kolme toimittajaa sekä kuvaaja.

- Nyt tavoitteenamme on yhden toimittajan miehitys näillä tietyillä paikkakunnilla, kertoo Pentikäinen.

Lähteet: Yle Savo / Kati Myöhänen