1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Kymenlaakso

Kotka lakkauttaa Toivo Pekkasen, Metsolan, Koivulan ja Jäppilän koulut

Tiutisen koulu saa jatkoaikaa ainakin vuoteen 2016 asti. Muut koulut lakkautetaan asteittain syksyyn 2016 mennessä.

Teksti-TV Kymenlaakso
Lumiukko osoittaa mieltä paperilappu kaulassa Kotkan torilla
Kotkan Tulevaisuus ry:n lumiukkojen mielenosoitus koulujen säilyttämisen puolesta Kotkan kaupungintalon edessä ei auttanut . Kotkan valtuusto päätti lakkauttaa Toivo Pekkasen, Metsolan, Koivulan ja Jäppilän koulut. Tiutinen saa jatkaa rauhassa ainakin vuoteen 2016.Yle / Maija Tuunila

Kotkan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina kaupungin kouluverkon karsimisesta. Valtuusto hyväksyi virkamiestyöryhmän ehdotuksen siltä osin, että Toivo Pekkasen, Metsolan, Koivulan ja Jäppilän koulut lopetetaan, mutta Tiutisen koulu sai jatkoaikaa ainakin vuoteen 2016 asti.

Kaupunginvaltuuston päätös syntyi SDP:n, Kokoomus/RKP:n ja Keskiryhmän yhteisen päätösehdotuksen perusteella äänin 29-21. Vasemmistoliiton, vihreiden ja perussuomalaisten yhteisessä esityksessä olisi säästetty Jäppilän, Tiutisen ja Koivulan koulut.

Valtuuston puheenjohtaja Markku Saastamoisen mukaan asian käsittelyyn meni kokonaisuudessaan lähes viisi tuntia.

- Oli kaksi päätösehdotusta, joista äänestettiin. Toinen sai 29 ääntä ja toinen 21 ääntä. Oli siellä joku joka äänesti tyhjääkin, mutta lopputulos oli selkeä, Saastamoinen sanoo.

Ensimmäinen muutto vuoden 2013 syksyllä

Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että Koivulan oppilaat siirtyvät Kyminkartanon kouluun syksyllä 2013 ja Toivo Pekkasen oppilaat siirtyvät osin Haukkavuoren kouluun ja osin Keskuskouluun syksyllä 2015. Metsolan oppilaat siirtyvät Langinkosken kouluun syksyllä 2016.

Jäppilän koulu puolestaan liitetään Pihkoon oppilaaksiottoalueeseen syksyllä 2016, jolloin Jäppilän koulu lakkaa. Jäppilän ja Pihkoon koulujen välistä liikenneturvallisuutta parannetaan kevyen liikenteen väylää ja valaistusta kohentamalla. Samoin taataan tarpeellinen koulukuljetus.

Kotkan kaupunginvaltuusto päätti, että Tiutisen koulu saa jatkaa saaristokouluna nykyisen taloussuunnitelmakauden 2012-2016 loppuun. Kouluun ei tehdä investointeja. Tiutisen koulun liittäminen osaksi Hakalan koulun oppilaaksiottoaluetta arvioidaan uudelleen talousarvion 2016 käsittelyn yhteydessä.

Lähteet: Yle Kymenlaakso

Lue seuraavaksi