Lappeenrannan tangokarsinnassa kävi kato

Tangomarkkinoiden esikarsintaan YLEn Lappeenrannan studiolle ilmaantui vain kahdeksan laulajaa. Ilmoittautuneita videoitavaan koelauluun oli 17. Epäilys on, että uutena mahdollisuutena tarjottu kotivideon lähettäminen kilpailuun on huomattu.

Lappeenranta
Jaana Lapakko laulaa
YLE

Ennakkoon ilmoittautuneita oli Lappeenrannassa vain hieman vähemmän kuin viime vuonna. Koko maassa karsintoihin on ilmoittautunut lähes tismalleen sama vajaat kolmesataa kuin viimekin vuonna.

Isäntänä Lappeenrannassa toiminut vuoden 2010 tangokuningas Marko Maunuksela ei masentunut ohareista. - Tämä on ollut ihan hyvä päivä, hauskaa on ollut. Me odotetaan nyt videoklippejä niiltä ilmoittautuneilta, jotka eivät tulleet paikalle.

Paikalle saapui aiemmilta vuosilta tuttuja kasvoja ja uusia yrittäjiä, pisimmästä matkasta Esa Sirkiä Orimattilasta.

Etelä-Karjalasta mukana olivat Mika Hammaren, Jaana Lapakko, Jarkko Ovaska ja Outi Räikkönen Imatralta sekä Jouni Punkka Lemiltä.

Tämän vuoden tangokarsinnoissa kokelaiden laulutaidot ovat kuuluvilla täysin paljaina, sillä taustanauhoja ei käytetä. Tilanne jännittikin kaikkia ilmiselvästi, studiosta tuli ulos enemmän tai vähemmän hämmentyneitä kokelaita.

Uutta oli myös se, että esitettävän kappaleen ei tarvinnut olla tangoa. Lähes kaikki olivat kuitenkin tämän lajin valinneet, varmuuden vuoksi. Kameran edessä vedettiin klassikoita Hopeisesta kuusta Yön kuningattareen.