Hullun tiedemiehen urasta haaveillut 19-vuotias kiteeläinen perustikin Nightwishin

Biologiasta ja tieteistä kiinnostunut Tuomas Holopainen päätyi musiikin pariin. Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Nightwish aloitti Imaginaerum-kiertueensa Joensuusta, Vuokatista ja Oulusta.

viihde
Nightwishin Emppu Vuorinen ja Marco Hietala.
Nightwish nauttii esiintymisestä kotimaassa, vaikka pitkällä kiertueella esiintymismaalla ei enää olekaan väliä.YLE / Katja Oittinen

Kansainvälistä suosiota niittävä Nightwish nauttii basistinsa Marco Hietalan mukaan esiintymisestä kotimaassa.

- Me teemme kuusi keikkaa kahtena viikonloppuna, ja kyllä se Suomen mittakaavassa on ihan hemmetin hienoa! Tämä tehdään todella mielellään.

Maailmaa kiertäessään Nightwishin perustaja Tuomas Holopainen sanoo esiintymispaikan merkityksen hiipuvan.

- Joka kerta kun lavalle menee, aloittaa maratonin aina uudestaan. Jossain vaiheessa sitä ei aina tiedä edes missä maassa on tai minne on menossa. Rutiini muodostuu niin, että mennään bussiin, herätään jostain ja soitetaan keikka. Se pitää tämän homman myös rehellisenä.

Koti-ikävää Holopainen ei myönnä potevansa.

- Kotiintulon hetki aina aivan upea hetki, ja se hetki koittaa aina. Turha sitä on reissussa surra, vaan silloin pitää ottaa ilo irti kiertueesta.

Kotona arjen rutiinit miellyttävät

Kotona Pohjois-Karjalassa Holopainen arvostaa ihan vain kotona oloa.

- Parasta ovat arjen rutiinit. Kolata lumia pihasta ja nukkua pitkään, silloin tuntuu, että on elämän ytimessä.

Biologin ja tiedemiehen urasta haaveillut Holopainen myöntää, että luonto ja metsävaellukset saavat miehen syntymään uudestaan.

- Saan metsässä voimakkaan kotona olemisen fiiliksen. Se on sekä fyysinen että henkinen puhdistautuminen.

Holopaisen kotona on yksi huone pyhitetty miehen fanittamille Disney-tarinoille. Kajaanilaisesta divariliikkeestä löytyi maaliskuun alussa myös arvokas lisä tuohon kokoelmaan.

Lähteet: Yle Kainuu / Katja Oittinen