Liikuntaa harrastavat tyytyväisempiä elämään

Seksielämä paranee, samoin ulkonäkö. Parisuhde kukoistaa, ja työkin sujuu kuin tanssi. Ihmelääke kaikkeen tähän on tuoreen tutkimuksen mukaan liikunta.

Liikunnalla on yhteys hyvän elämänhallinnan tunteeseen. Mitä enemmän harrastaa liikuntaa, sitä paremmalla tasolla ovat myös energiataso ja jaksaminen.

Liikunta näyttää olevan ihmelääke paitsi jaksamiseen, mutta myös parempaan parisuhteeseen ja seksielämään. Lisäksi liikuntaa harrastavat ovat tyytyväisempiä niin työhönsä kuin ulkonäköönsäkin. Liikuntaa harrastavat rökittävät sohvaperunat kyselyssä mennen tullen monilla elämänalueilla.

Vain kolmannes suomalaisista harrastaa liikuntaa vähintään kolmesti viikossa. Vähiten liikuntaa harrastavat 26–35-vuotiaat.

- Vähintään kolme kertaa viikossa liikkuvien energiataso ja jaksaminen ovat vähintään melko korkealla tasolla 57 prosentilla verrattuna alle kaksi kertaa viikossa liikkuvien 21 prosenttiin, sanooRederan toimitusjohtaja Isa Merikallio.

Tutkimukseen vastasi 1700 täysi-ikäistä suomalaista tammi-helmikuussa 2012. Tutkimuksen on tehnyt liikkeenjohdon konsultointiyritys Redera Oy.