1. yle.fi
  2. Uutiset

Kantolan tapahtumapuisto Hämeenlinnassa ei jää maaperästä kiinni

Maaperätutkimukset näyttävät vihreää valoa Hämeenlinnan Kantolaan kaavaillulle tapahtumapuistolle. Alue on entistä teollisuusaluetta, mutta maaperästä ei ole alustavien tulosten mukaan löydetty mitään sellaista, joka estäisi tapahtumien järjestämisen alueella.

maaperägeologia
Kantolan vanha saha-alue talvella

Idea jopa 100 000 ihmistä vetävästä festivaalialueesta syntyi vuosi sitten. Siitä lähtien ajatusta on kypsytelty.

Hämeenlinnan kaupunki ei aio silti syytää sokkona rahaa tapahtumapuistoon. Kaupunginhallitus on ottanut asiaan positiivisen kannan, maaperätutkimuksia on tehty ja neuvotteluja käyty. Siis pyörät pyörivät, mutta rauhallisesti.

Ensin testataan

Ensin pientä perusparannusta, jotta alueen sopivuus tapahtumille voidaan testata. Selvitysten perusteella vanhan saha-alueen maaperä ei ainakaan koidu tapahtuma-alueen perustamiselle ylivoimaiseksi esteeksi.

- Sivutuotemäärät, jotka ovat dioksiineja ja furaaneja ovat veteen liukenemattomia ja haihtumattomia, joten niistä ei ole suoraa riskiä alueen käytölle, mutta ne on huomioitava suunnittelussa eli joko ne on kaivettava pois tai sitten ne voidaan käsitellä peittämällä, erikoissuunnittelija Teija Tohmo Hämeen ELY-keskuksesta kertoo alustavista tuloksista.

Siis tapahtumapuiston perustamiselle ei ole estettä?

- Ei todellakaan. Hyvin suunniteltuna ja rakennettuna alue on mitä mainioin kyseiseen tarkoitukseen, Tohmo vakuuttaa.

Konserttijärjestäjät tarkkailulinjalla

Konserttijärjestäjät seuraavat mielenkiinnolla mitä tuleman pitää. Paikallista Wanajafestivalia järjestävän Loud'n Live Promotions -yhtiön promoottori Kalle Keskinen sanoo, että ajatus kuulostaa mielenkiintoiselta.

- Ainakin mitä ne lukemat ja koko ovat, että kuinka isoja tapahtumia siellä voisi järjestää, niin kyllä ilman muuta ollaan kiinnostuneita keskustelemaan asiasta joka tapauksessa, että minkälainen paikka se on. Mahdollisesti katsotaan, josko Wanaja voisi sinne tulevaisuudessa muuttaa, Keskinen muotoilee.

Myös muualla konserttijärjestäjät tarkkailevat tapahtumapuiston kehittymistä. Sijainti on mainio vaikkapa Poriin verrattuna.

Lähteet: Yle Häme / Tiina Kokko

Lue seuraavaksi