Kuka saa naistenpäiväruusut tänään?

Naistenpäivän kunniaksi Radio Häme käy tänään torstaiaamuna klo 9.40 pimputtamassa ovikelloa erään hämäläisnaisen luona. Hänet on poimittu radion kuulijoiden ehdotusten joukosta.

Vuosi vuodelta ehdotusten määrä on kasvanut. Kaikki naiset ovat aivan varmasti ruusujen arvoisia. Monet nimet tuntuvat kuulijoiden perusteluiden mukaan olevan sellaisia naisia, jotka ovat luoneet hyvää ympärilleen ja koskettaneet useita ihmisiä, jopa joukkoja.

Myös toipilaita oli paljon: osa sairautensa päihittäneitä, osa muuten elämän kolhuista jaloilleen nousseita.

Myös superäitejä on joukossa joka vuosi. Siis heitä, jotka ovat kunnialla kasvattaneet lapsikatraan pärjäämään maailmalla.

Viime vuonna ruusut menivät Tervakosken Punkalle

Viime vuonna yllätysruusut päätyivät Janakkalan Tervakosken Punkalle Riihimäen kansalaisopiston opistoemännälle Tarja Järviselle. Itäsiperianlaika Tiltu haukkui radion ruusuryhmän Nina Keski-Korpelan ja Miki Walleniuksen pystyyn, mutta kukat saatiin perille. Työtoveri Tuija Karvinen, joka antoi vinkin Tarja Järvisestä pääsi onnittelemaan kohdettaan vielä suorassa lähetyksessä.

Lemmontiellä ruusutettiin Mimmi

Vuonna 2010 oli Hämeenlinnan Lemmontiellä jännittävä hetki, kun toimittaja Markku Karvonen ja toimitusharjoittelija Laura Hallamaa ajoivat lähetysautolla Mirja ”Mimmi” Pietilän pihaan. Ruusut luovutettiin Mimmille hänen hyvän ystävänsä Eila Kankareen ehdotuksesta. Mimmi on työskennellyt 34 vuotta vankilassa ja sitä ennen mielisairaalassa. Hän on myös aktiivisesti mukana erilaisissa kaupungin ja seurakunnan luottamustoimissa.

Autonainen, opettaja ...

Vuonna 2009 Juha Paaso ja Miki Wallenius kävivät koputtamassa aamutuimaan Iittalassa asuvan eläkkeellä olevan opettajan Vuokko Vaaramon ovea. Valkohiuksinen kansankynttilä oli vuosikymmenien takaisen luokkansa mielestä ruusujen arvoinen.

Vuonna 2008 ruusut menivät turenkilaiselle Pirjo Maunulalle, joka on koko sydämestään autonainen. Hän ajaa ammatikseen Lopen kirjastoautoa ja autot ovat kuuluneet hänen elämäänsä aina.

Vuonna 2007 ruusuryhmä eli Mari Siltanen ja Miki Wallenius astuivat vielä raskaana olevan Tiina Pirisen pihamaalle Tervakoskelle juuri valmistuneen omakotitalon pihamaalle.

Sinä vuonna kuulijoiden ehdotuksissa korostui usein arjen ahkera ahertaja ja sellainen oli myös tämänkertainen ruusujen saaja.

Hieroja-Raila oli ensimmäinen vuonna 2006

Ensimmäisen kerran ruusut etsivät omistajaansa vuonna 2006. Tuolloin radion eräs kuulija, Kaarina Sohlman, ehdotti hämeenlinnalaista hieroja Raila Tuukkasta.

Kaarina perusteli ehdotustaan seuraavasti: Huumorintajuinen Raila hoitaa sekä ruumiin, että sielun. Hän löytää ihmisestä ne kipeimmätkin lihassolmut ja samalla hoituvat myös henkiset hämmingit elämänkokemuksen myötä.

Hieroja Raila Tuukkanen saikin täysin yllättäen tuhdin ruusukimpun Radio Hämeen miehiltä Esa Viherältä ja Miki Walleniukselta.

Vaan kenen nimi piirtyy ruusunsaajien listaan vuonna 2012? Se kuullaan tiorstainaaamuna suorassa lähetyksessä klo 9.40 .