1. yle.fi
  2. Uutiset

Tiikerit löytämässä huippuvireen karsintaan

Mestaruusliigan karsintoihin valmistautuva Kokkolan Tiikerit on päässyt hyvään iskuun ja oma peli alkaa löytyä kauden tärkeimmillä hetkillä. Joukkue huokuu tervettä itseluottamusta ensimmäistä kertaa koko kauden aikana.

joukkueurheilu
Valmetaja kirjoittaa lehtiöön
YLE / Petri Kuikka

Keskiviikkona joukkue otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla liigassa kolmantena olevan tamperelaisen Isku-Volleyn eräluvuin 3-1 (25-19, 25-22, 16-25, 25-23).

Tiikereiden valmentaja Ismo Tuominen oli pelin jälkeen tyytyväinen mies.

- Oli hieno alku ja 2-0:aan mentiin. Sitten Isku tiivisti syöttöpeliään ja syötti paljon kovempaa kolmannessa erässä päästen siinä karkuun. Neljättäkin erää kaveri johti neljällä pisteellä, mutta onneksi joukkueen kurssi on sillä tavoin kääntynyt, että päät eivät heti retkahda kun ollaan häviöllä vaan jaksetaan pelata loppuun saakka.

Muutaman voiton myötä henkinen kanttikin on kohentunut, mutta Tuomisen mielestä pelin kehittymisen taustalla on paljon pelillisiäkin juttuja.

- Aloitussyöttö ja vastaanotto ovat parantuneet tolkuttoman paljon, ne eivät enää romahda. Myös puolustuspeli on kehittynyt selvästi. Lisäksi nyt jaksetaan jauhaa, vaikka virheitä tulee vieläkin liikaa ja tiukoissa paikoissa yritetään liian vaikeita ratkaisuja. Mutta eteenpäin on menty paljon.

Karsintoihin luottavaisellla mielellä

Mestaruusliigan runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta. Sen jälkeen Tiikereillä on edessään liigakarsinta ykkössarjan voittajaa vastaan. Parantuneiden esitysten jälkeen lähtökohta niihin peleihin on huomattavasti helpompi.

- Karsintapeleihin lähdetään luottavaisin mielin. Me olemme kuitenkin liigajoukkue ja meidän täytyy peliä viedä. Yhtään ketään emme lähde nöyristelemään, vaikka nöyränä peleihin mennäänkin, pohtii Ismo Tuominen.

Hänen mukaansa muutama peräkkäinen voitto ei saa Tiikeri-ryhmää leijumaan.

- Me olemme edelleen liigassa viimeisenä ja siellä pysytään. Ei tässä kukaan ala leijua. Yritämme pitää homman kasassa ihan loppuun saakka.

Lähteet: Yle Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi