Pelicans-pomo Nurminen luottaa nuoreen veskariin

Pelicansin kakkosmaalivahdiksi nousseen 17-vuotiaan Janne Juvosen päätä ei palella. Nuori mies on valmis ottamaan torjuntavastuuta, jos ykkösveskari Niko Hovinen ei kuntoudu loppukaudeksi.

urheilu
Pasi Nurminen, Janne Juvonen ja Hanski Kinnunen
- Pakkohan se vaan on tottua julkisuuteen, toteaa nuori maalivahtilupaus, josta media on yhä kiinnostuneempi.YLE / Henna Akkala

Kun Pelicansin tämän hetken ykkösmolari Joonas Kuusela sai suihkukomennukset heti ottelun alussa, maaliin asteli 17-vuotias Janne Juvonen. Nuori mies pelasi käytännössä ensimmäisen kokonaisen ottelun SM-liigassa ja torjui joukkueelleen myös voiton. Pelicansfanit ja varmaan vähän vastustajankin kannattajat jännittivät maalivahdin puolesta, mutta ei maalivalmentaja Pasi Nurminen.

- Ei jännittänyt heittää Jannee kehiin. Harjoituksissa olen nähnyt miten kaveri torjuu, eikä sillä päätäkään kylmää.

Jännitystä ei myönnä maalivahti itsekään.

- Eipä se nyt niin jännittänyt, Pelicansin A-nuorissa pelit on menneet kuitenkin sen verran hyvin, Janne Juvonen kuittaa.

Nupen tiukassa opissa

Juvonen tuli täksi kaudeksi Lahteen, kun Joensuusta ei irronnut Mestis-maalivahdin paikkaa. Lahdessa tarjolla on tiukkaa treeniä ja opastusta Pasi Nurmisen koulussa, josta on valmistunut myös muun muassa Antti Niemi.

- Nupe on tiukka ukko kuulemma, siitä sai kavereilta kuulla ennen kuin tulin joukkueeseen.

Nurmisen mukaan Juvosella on eväät huippumaalivahdiksi. Hän osaa lukea peliä ja on nopea ja hyvä liikkumaan. Nurminen kuitenkin painottaa, että huipulle pääsy vaatii jokapäiväistä tekemistä ja paljon.

- Kannukset on ansaittava ja joltain toiselta veskarilta pitää viedä työpaikka. Se on kovan työn takana.

Liikkeellä ollaan kuitenkin maltilla, niin valmentajan kuin valmennettavankin puolelta. Janne Juvonen ei hamua kuuta taivaalta, vielä.

- Ei tässä nyt vielä mitään kiirettä. Koulukin on kesken ja sitä pitää käydä samaan aikaan.

Hovinen pelaa - Hovinen ei pelaa

SM-liigan kuumia puheenaiheita on tällä hetkellä Pelicansin maalivahtitilanne. Maajoukkueessakin esiintynyt Niko Hovinen on loukkaantumisen takia poissa kokoonpanosta, eikä Nurmisen mukaan esiinny ainakaan runkosarjan viimeisissä otteluissa.

- Maalilla on joko Joonas Kuusela tai Janne Juvonen. Minä siellä en ainakaan ole, Nurminen kuittaa villeimmät huhut Liipolan Hasekin comebackista.

Milloin Hovinen jälleen nähdään tositoimissa, siihen Nurminen vastaa jääkiekkojoukkueille tuttuun savolaistyyliin.

- Niko harjoittelee pikkuhiljaa ja voi tulla piankin maalille. Tai sitten se voi kestää pidempään. Joka tapauksessa maalivahtipeliin Pelicans ei kaadu, Nurminen vakuuttaa.

Lähteet: Yle Lahti