Naistenpäivän ruusutettu liikuttui kyyneliin

Yle Hämeen naistenpäivän punaiset ruusut löysivät hyvän kodin aktiivisen salibandynaisen luota Forssasta. Hän uurastaa joukkueen vuoksi tuntikaupalla pyyteettömästi ja vapaaehtoisesti. Samalla tunnustusta saakoot muutkin leijonaäidit, niin sanotun näkymättömän työn tekijät, Suomen urheiluseuroissa ja muissa vapaaehtoisjärjestöissä.

Forssa
Nina Ojanen
Nina Ojanen ja naistenpäiväruusut.Yle / Eeva Hannula

Forssalainen salibandyaktiivi Nina "Nitsa" Ojanen sai naistenpäivän aamuna tusinan pitkiä, punaisia ruusuja ja lämpimän halauksen Yle Hämeen toimittajalta Eeva Hannulalta.

- Ei tässä pysty sanomaan yhtään mitään, tää on aivan uskomatonta, liikuttui Nina Ojanen ihan kyyneliin asti täydellisesti yllätettynä.

- Tuntuu aivan ihanalta saada näin kauniita kukkasia, kiitos kaikille, hän sanoi pyyhkien onnen kyyneleitään.

Suupparien kantava voima

Nina Ojanen on salibandyaktiivi, ollut jo 15 vuoden ajan. Seurassaan Forssan Suuppareissa hän on toiminut joukkueenjohtajana, järjestänyt leirejä ja hoitanut seuran juoksevia asioita.

- Sen näkee noista lapsista, että on tehnyt hyvää työtä, kiitos tulee sitä kautta, toteaa vaatimaton työmyyrä.

Ninan mies on joukkueen huoltajana ja pariskunta viettää vapaaehtoisesti viikonloput ja vähintään kymmenen tuntia viikollakin salibandytouhuissa. On kaupassa käyntiä, puhelinrumbaa, järjestelyjä ja muuta huolehtimista, Nina kertoo.

Osan joukkueen pojista Nina tunteekin jo 13 vuoden ajalta - ja kokee olevansa joillekin jo kuin toinen äiti.

"Tällaista sitoutumista ei optioillakaan osteta"

Nina Ojasen ilmoitti naistenpäivän ruusujensaajaksi Ilkka Kononen.

- Hän on uskomaton nainen, joka on tehnyt valtavan määrän vapaaehtoistyötä nuorisourheilun hyväksi. Hänellä on kyllä laajempi sydän ja ymmärrys siinä mukana, työhän tehdään lasten ja nuorten hyväksi ja ajattelin, että olisi sopiva hetki palkita tällainen ihminen.

Ilkka Konosen mukaan naistenpäiväruusut ovat samalla tunnustus kaikille niille leijonaäideille, jotka tekevät näkymätöntä työtä urheiluseuroissa ja muissa vapaaehtoisjärjestöissä.

Kononen on ihmeissään Ojasen valtavasta tuntimäärästä lajin parissa.

- Suuri sydän ja sitoutuminen on liikuttanut. Välillä kysymme toisiltamme, milloin hän nukkuu tai käy kotona kun tekee valtavan määrän tunteja ja on aina urheiluhallilla päivystämässä. Tällaista sitoutumista ei optioilla osteta missään pörssifirmassakaan.

- Murkkuikäinen poikani sanoi, että Nina on Euroopan paras joukkueenjohtaja. Kun tuonikäinen antaa vapaaehtoisesti ja pakottamatta moisen tunnustuksen, niin kyllä siinä jotain täytyy takana olla, tiivistää Ilkka Kononen.

Lähteet: Yle Häme