1. yle.fi
  2. Uutiset

Muusikot esiintyvät Tavastian ovimies Poklan muistolle

Äkilliseen sairaskohtaukseen kaksi viikkoa sitten menehtyneen Poklan muistoksi järjestetään konsertti. Tavastian lavalle astuvat ensi viikolla muun muassa Michael Monroe ,Ne Luumäet, Maija Vilkkumaa, Pasa ja My First Band.

viihde

Ensi viikon keskiviikkona 14. maaliskuuta Tavastialla muistellaan sydämellistä mutta jämäkkää ovimiestä, joka tunsi kaikki ja jonka kaikki tunsivat. Pokla kuoli 23.2. vain 51-vuotiaana. Hän oli työskennellyt Tavastialla yhtäjaksoisesti vuodesta 1991 lähtien ja ehtinyt ovella tutustua lukuisiin muusikoihin, musiikkitoimittajiin ja Tavastian vakikävijöihin eri vuosikymmeniltä.

Illan aikana esiintyy iso joukko eri sukupolvien muusikoita. Poklaa muistamassa ovat muun muassa Michael Monroe, Agents, Kauko Röyhkä & Riku Mattila, Ne Luumäet, Maija Vilkkumaa, Samae Koskinen, Timo Kotipelto duo, Haloo Helsinki!, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Mariska, Pasa, Kuningasidea, My First Band ja Spoonshinersin Jean Ramsay, joka teki Poklalle myös kappaleen "Pokla's Song".

Osaa artisteista säestää Pokla Houseband ja illan juontaa toimittaja Heta Hyttinen. Tavastialle on vapaa pääsy, mutta ovella on mahdollista maksaa vapaaehtoinen pääsymaksu. Illan tuotto ohjataan Poklan omaisille muun muassa hautajaiskustannuksia varten.

Musiikkialalla Pokla ehdittiin myös palkita ansiokkaasta työstään. Vuoden 2005 Lärvi-Femma ansioituneelle rocktyöläiselle jaettiin Poklalle ja Elävän musiikin säätiö ELMU puolestaan myönsi Poklalle vuoden 2010 Elmu-Awardin; palkinnolla haluttiin muistuttaa kaikkia alalla toimivia siitä, että onnistuneen elävän musiikin kokemuksen vastuu on paljon muillakin kuin artistilla.

Lähteet: Yle Helsinki

Lue seuraavaksi