Mummokuoro edustaa Venäjää euroviisuissa

Kahdeksasta vanhasta naisesta koostuva mummokuoro Buranovskije Babushki, Buranovon Mummot edustaa Venäjää toukokuussa Azerbaidzhanissa järjestettävissä Eurovision laulukilpailuissa. Esityksessään mummot sekoittavat modernia pop-musiikkia ja omaa perinteistä kuorolaulantaansa. Mummojen keski-ikä on 75 vuotta.

viihde
Buranovskije Babuski –mummokuoro rentoutui ennen esiintymistään pukuhuoneessa.
Udmurttimummojen muodostamasta yhtyeestä on tullut kertaheitolla yksi Bakussa järjestettävien Euroviisujen suosikeista. "Party for everybody, come on and dance!", suomensukuiset mummot laulavat. Tuohivirsut ja esiliinat vinoon ja joraamaan!

Kahdeksikko on kotoisin Venäjän Udmurtian tasavallassa sijaitsevasta Buranovon kylästä. Lavalla mummoja tosin nähdään vain kuusi, sillä euroviisujen sääntöjen mukaan lavalla saa olla yhtä aikaa vain kuusi esiintyjää.

Mummojen esityskappaleen kertosäe on englanninkielinen, mutta muu laulu esitetään udmurtiksi. Udmurtin kieli kuuluu suomalais-ugrilaisiin kieliin ja on siis sukua Suomen kielelle. Udmurttia puhuu noin 325 000 ihmistä.

Mummokuoro jätti Venäjän karsinnoissa taakseen 24 hohdokasta edustajaa, joihin lukeutui muun muassa vuoden 2008 euroviisuvoittaja Dima Bilan. Venäjän euroviisuehdokas valittiin myöhään keskiviikkoiltana televisiolähetyksessä.

Mummot sanovat, että vaikka he esiintyvätkin tavanomaisissa talonpoikaisasuissa, he haluavat, että heidät otetaan vakavasti.

Mummo Ogana esiintyvä henkilö sanoo, että heidän tavoitteenaan on kerätä esiintymisellään rahaa, jotta Buranovon kylään voidaan rakentaa kirkko. Buranovon kylässä on noin 650 asukasta.

- Mummot eivät tarvitse mainetta ja mammonaa. Meillä on perhe, koti ja tarpeeksi elääksemme, mummo Olga sanoi.

57. Eurovision laulukilpailut järjesteään toukokuussa Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa.

Lähteet: AP