A-studio: Talk: AKT biletti Porissa - rahaa paloi 40 000 euroa

A-studio: Talk -ohjelman saamien tietojen mukaan AKT:n lasku viime vuoden SuomiAreena ja Pori Jazz - tapahtumissa kipuaa 40 000 euroon. AKT:n hallitus vietti Porissa neljä vuorokautta. Porin reissun laskua ei käsitelty työvaliokunnassa eikä hallituksessa, kertoi hallitusen jäsen Jarkko Arpula A-studio: Talk -ohjelmassa.

Pori
Pori Jazz, Kirjurinluoto Arena 14.07.2011YLE / Katja Halinen

Ohjelmassa mukana ollut hallituksen jäsen Jarkko Arpula kertoi, että häellä ei ole tietoa, missä kokouksessa päätettiin osallistua Pori Jazzeille.

- Se on sen verran iso summa, että se olisi vaatinut työvaliokunnan päätöksen, totesi Arpula.

Jos lasku ylittää yli 10 000 euroa, siihen pitäisi olla hallituksen päätös. Arpula sanoi, että ei ole ollut mukana kokouksessa, jossa Pori-matkaa olisi käsitelty.

Onko siis todella näin, että puheenjohtaja Räty on voinut tehdä ihan mitä huvittaa ja te ette vaatinut häntä selvittämään tekemisiään, kysyi toimittaja Susanne Päivärinta Arpulalta.

- Meillä on tilintarkastajat ja tositetarkastajat, jotka puuttuvat näihin asioihin, jos niissä jotain epäselvää on. Tämä järjestelmä toimii kyllä hyvin. Mutta tässä kohtaa en osaa sanoa, miksei Pori jazzeilta päätöstä löydy, vastasi Arpula.

Lähteet: A-studio: Talk, Yle Satakunta