1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jäppilä, Pieksämäki

"Äänestyspäätös ei ollut reilu Jäppilän kannalta"

Kotkalaisvaltuutettu Riitta Klemola (kesk.) äänesti tyhjää Kotkan koulujen lakkauttamista koskevassa kokouksessa. Klemolan mukaan kumpikaan kouluverkkoa koskevista ehdotuksista ei istunut hänen periaatteisiinsa, sillä hän olisi halunnut säilyttää sekä Tiutisen että Jäppilän koulut.

Kotkan Tulevaisuus ry:n lumiukkojen mielenosoitus koulujen säilyttämisen puolesta Kotkan kaupungintalon edessä ei auttanut . Kotkan valtuusto päätti lakkauttaa Toivo Pekkasen, Metsolan, Koivulan ja Jäppilän koulut. Tiutinen saa jatkaa rauhassa ainakin vuoteen 2016. Kuva: Yle / Maija Tuunila

Päätös neljän koulun lakkauttamisesta syntyi Kotkan kaupunginvaltuustossa äänin 29-21. Ainoastaan Riitta Klemola äänesti tyhjää.

- Alunperin oli tarkoitus, että Jäppilän koulu lakkautetaan ensi vuoden alusta niin kuin Tiutisen koulukin. Muutosehdotuksessa Tiutisen koulu sai kuitenkin lisäaikaa, ja mielestäni on epäoikeudenmukaista, että näitä kahta koulua kohdellaan eri tavalla, valottaa Klemola äänestyspäätöksensä taustoja.

Hän kertoo onnistuneensa saamaan neuvotteluissa saamaan Jäppilän koululle muutaman vuoden lisäaikaa, mutta ei tyytynyt siihen.

- Minun lähtökohtani oli, että näitä kouluja kohdellaan tasa-arvoisesti. En tiedä, miksi Tiutisen koulua halutaan pitää niin eri asemassa kuin Jäppilän koulua, vaikka Jäppilän koulu on suurempi. Minusta tällainen äänestyspäätös ei ollut reilu Jäppilän kannalta, tiivistää Klemola.

Toivo Pekkasen, Metsolan ja Koivulan koulujen lakkauttamisen Klemola olisi kuitenkin hyväksynyt, ja myöntää, että olisi halunnut olla mukana tekemässä rakenteellisia muutoksia.

- Mielestäni on rikkaus, että Kotka tarjoaa erilaisia asuinympäristöjä. Ja jos koulu vedetään Jäppilästä pois, se vaikuttaa kyläyhteisöön mielestäni enemmän kuin tänne niin sanotulle taajama-alueelle Koivulaan.