1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Kymenlaakso

Kotkalaisyritys teki sopimuksen Angry Birdsin julkaisijan kanssa

Kotkalainen mobiilipelikehittäjä Kukouri Mobile Entertainment ja merkittävä mobiilipelien julkaisija Chillingo aloittavat yhteistyön. Chillingo julkaisee Kukourin kehittämän Tiny Troopers -toimintapelin mobiilialustoille.

Teksti-TV Kymenlaakso
Suosikkipeli ei löydy kaikista kosketuspuhelimista.
Suosikkipeli ei löydy kaikista kosketuspuhelimista.YLE

Kukouri ja Chillingo ilmoittivat yhteistyöstään torstaina San Franciscossa Game Developers -konferenssissa. Chillingo julkaisee Kukourin kehittämän Tiny Troopers -toimintapelin. Chillingo on monen suositun mobiilipelin, kuten Angry Birdsin julkaisija. Chillingon perustaja ja johtaja Chris Byatte kertoo olevansa innoissaan yhteistyöstä.

- Kukouri on yksi alan lahjakkaimmista pelikehittäjistä ja olemme innoissamme voidessamme toimia heidän pelinsä julkaisijana. Tiimimme ovat työskennelleet tiiviisti yhdessä hioakseen Tiny Troopersin erinomaiseksi peliksi kesällä tapahtuvaa julkaisua varten, sanoo Chris Byatte.

Kukouri Mobile Entertainmentin toimitusjohtaja Kim Soares toteaa, että yhteistyö maailman johtavan pelijulkaisijan kanssa on merkittävä asia suomalaiselle peliyhtiölle, joka ei ole toiminut vielä vuottakaan.

- Olemme luonnollisesti todella innoissamme yhteistyöstä Chillingon kanssa. Yhtiö on monien menestyspeliensä vuoksi tunnetuin brändi mobiilipeleissä. Ruuhkautuneessa mobiilikanavassa esille pääseminen on miltei mahdotonta, ellei ole iso toimija tai omaa hyviä suhteita Appleen. Chillingossa toteutuvat molemmat, sanoo Kim Soares.

Mac- ja pc-versiot tulossa

Tällä hetkellä yritys työllistää seitsemän ihmistä.

- Tämä on meidän toinen pelimme ja oikeastaan ensimmäinen iso ponnistus, jolla tavoitellaan suurta menestystä myös myynnillisesti, kertoo Soares.

Hämmästyttävän nopeasti otetut edistysaskeleet ovat toimitusjohtajan mukaan sekä ahkeruuden että tuurin ansiota.

- Koko porukka on tehnyt kovasti töitä, ja peli on hurjan hyvännäköinen. Sillä onnistuttiin vakuuttamaan Chillingo hyvin nopeasti, Soares perustelee.

- Mutta jos on tehnyt paljon töitä eikä ole yhtään tuuria, niin sekään ei välttämättä kanna, Soares myöntää.

Pelistä on tarkoitus tehdä mobiiliversioiden jälkeen myös pc- ja Macintosh-versiot.

- Ei tällä vieläkään elä, mutta sen jälkeen, kun peli kesällä julkaistaan, alkaa toivottavasti tulla niitä tulojakin.

Lähteet: Yle Kymenlaakso

Lue seuraavaksi