"Kylmä on, mutta eturiviin mennään!"

Tämän illan Nightwish-spektaakkeli Jyväskylän Paviljongissa on kaupungin historian suurin konsertti. Bändin keulahahmo Tuomas Holopainen tapasi tänään innokkaita fanejaan ja vieraili kosketinsoitintensa juurilla Äänekoskella.

Nightwish

Tänä iltana Paviljongissa järjestettävä Nightwishin konsertti keräsi jo eilen innokkaita oopperametallisteja jonottelemaan Lutakon hyiseen yöhön. Muutama fani kertoi käyneensä katsomassa bändiä jo Joensuussa ja Oulussa. Nyt vuorossa on Jyväskylä ja eturiviinhän on tietysti päästävä.

- Eturivin paikka on paras paikka, siellä se fiilis on. Vähäsen on jaloilla ja käsillä kylmä, mutta on sen arvoista, fanikaverukset kommentoivat tänä aamuna.

Odotukset ovat kovat ja kunnon showta odotellaan. Asfalttiretkeilijät ovat mieltyneet Nightwishin uuden Imaginarium-levyn aiempaa positiivisempiin teemoihin.

- Imaginarium on sinällään erilainen muihin verrattuna, että siinä on valonpilkahduksia, se on vähän pirtsakampi.

Tuomas Koskella kylässä

Tänään iltapäivällä Nightwishin keulahahmo, biisinikkari Tuomas Holopainen tapasi fanejaan Äänekoskella. Niskasen elektroniikkakauppa? vaikuttaa yllättävältä kohteelta maailmantähden vierailulle, mutta kaikelle on syynsä.

- Ostin ensimmäiset kosketinsoittimeni sukulaisen kaupasta, Niskaselta Äänekoskelta ja sillä sävelsin kaikki toisen albumimme biisit. Täti ja tädin mies ovat asuneet siellä pitkän aikaa, Holopainen paljasti.

Tuomaksen laitteistollinen ympyrä siis sulkeutui. Paikalle kerääntyneet äänekoskelaisfanitkaan eivät jääneet onnesta osattomiksi.

- Ihan mahtavaa! Ei Tuomasta joka päivä pääse näkemään. Veera pääsi Tuomaksen syliinkin. Tästä jää ihana muisto, jota voi vaalia koko elämänsä, lastensa kanssa paikalle saapunut Pauliina Kauppinen hehkutti.

Maija Paattakainen ei jäänyt fiilistelyssä kakkoseksi: Nightwishin hän on nähnyt livenä jo kymmenen kertaa, mutta jalat tärisivät silti, kun Tuomas ilmestyi näköpiiriin.

- Aivan uskomatonta, yksi elämäni hienoimpia hetkiä. Tuomas on herkkä ja empaattinen ja aina tosi mukavan oloinen, hän kertoi.

Faneille Tuomaksen tapaaminen Äänekoskella oli vain alkulämmittelyä. Illalla keula kääntyy kohti Jyväskylää ja Paviljonkia.

Vain palohälytys pysäyttää

- Illan ydin on se, että yritetään tällä kertaa vetää keikka ilman mitään palohälytyksiä. Viimeksi oli vähän hässäkkää, Tuomas Holopainen naureskelee.

Tuomas ei itse ole ehtinyt nukkumaan öitä jonoissa bändien takia. Vaellusreissuilla mies kyllä tykkää makuupussissa kuorsata. Luonto ja Pohjois-Karjalan koti ovat mielessä myös kiertuetohinassa.

- Kotiintulemisen hetki on kaikkein hienointa. Sielun kotini on Kiteellä, hän toteaa.

Nyt Jyväskylään pysähtyvä Nightwishin keikkakaravaani lähti matkaan Los Angelesista.

- Joskus vaan tuli idea, että mitä jos lähetään liikkeelle LA:sta. Amerikassa on meidän näkökulmastamme "eniten tyhjää", joten päätettiin kokeilla kepillä jäätä, Tuomas Holopainen kertoo.

Tuomaksen mukaan koko bändillä on nyt hirveä hinku lähteä maailmalle. On taottava kun rauta on kuumaa, mutta kuitenkin pidettävä järki päässä kiertueita suunniteltaessa.

- Se ei kuitenkaan ole sen arvosta, että ihmissuhteet ja fysiikka hajoavat. Nyt on ollut sopivasti kiirettä, mutta myös sopivasti aikaa olla kotona ja perheen kanssa.

Illan keikalle odotetaan noin 7000 kuulijaa, se tulee olemaan Jyväskylän historian suurin konsertti. Tänään todistettu keskisuomalaisfanien kiihko ei ole jättänyt parkkiintunutta kiertueveteraania kylmäksi.

- Se on niin vilpitöntä uskollisuutta, kuin mikään vain voi olla. Sen voimalla että jaksaa taas puskea eteenpäin. Tulee niin nöyrä ja kiitollinen mieli.

Lähteet: Yle Keski-Suomi