Laborantin irtisanomiskiista Kotkan kaupunginhallituksessa

Kotkan kaupunginhallitus ottaa maanantaina kantaa pitkään jatkuneeseen ex-laborantin irtisanomiskiistaan. Kouvolan hallinto-oikeus kumosi kaupungin antaman irtisanomispäätöksen viime kuussa.

Teksti-TV Kymenlaakso
Kaivovedestä otetun näytteen laatua tutkitaan laboratoriossa.
Kouvolan hallinto-oikeuden mukaan kaupunginhallitus ylitti toimivaltansa laboratoriotyöntekijän irtisanomisasiassa.Yle

Vuoteen 2007 Kotkan ympäristö- ja elintarvikelaboratoriossa työskennellyt laborantti jäi ilman työtä, kun kaupunki myi laboratorion. Kaupassa työtä vaille jääneille työntekijöille luvattiin työtä kaupungin palveluksessa.

Laborantin mukaan koulutusta vastaavaa työpaikkaa ei etsitty kunnolla, eikä uusiin työtehtäviin järjestetty ohjausta. Laborantti työskenteli muun muassa keskusarkistossa, lähihoitajana ja päiväkodeissa. Kaupunki irtisanoi laborantin viime vuonna siivoojan työtehtävistä.

Tekninen lautakunta kumosi irtisanomispäätöksen myöhemmin, mutta kaupunginhallitus otti teknisen lautakunnan päätöksen uudestaan käsittelyyn ja pyörsi päätöksen. Kouvolan hallinto-oikeuden mukaan kaupunginhallitus ylitti toimivaltansa ja sen päätös on lain vastainen. Kaupunginjohtaja ehdottaa, että kaupunginhallitus tyytyy päätökseen.

Lähteet: Yle Kymenlaakso