Konserttien lippukauppa ei ole enää sekuntipeliä

Maailmantähtien konserttiliput käyvät kotimaassa kaupaksi aiempaa nihkeämmin. Suomeen saapuu tulevana kesänä Red Hot Chili Peppersin johdolla joukko musiikin suurnimiä. Esimerkiksi Madonnan, Bruce Springsteenin ja Metallican lippuja myydään jo toista kuukautta.

Kotimaa
Madonna konsertissaan Helsingin Jätkäsaaressa 6.8.2009.
YLE

Artisteista yksikään ei ole pitkään aikaan tehnyt supersuosittua hittiä tai levyä, analysoi tulevan kesän konserttijyriä YleX:n musiikkitoimittaja Juhani Kenttämaa.

- Nämä vanhat niin sanotut household namet eivät vain enää kiinnosta. Tässä on jonkinlainen murros käynnissä.

Musiikkialan monitoimikone Juhani Merimaa kokee, että Suomessa ei ole yhtenä vuonna nähty yhtä paljon musiikin meganimiä. Merimaa luottaa silti artistien vetovoimaan, vaikka imu kärsii ylitarjonnasta.

- Uskon kyllä, että Madonnan, Springsteenin ja Metallican liput tullaan myymään loppuun. Ei kuitenkaan yhtä nopealla aikataululla mihin on aikaisemmin totuttu.

Järjestäjä selittää eurooppalaisuudella

Konsertit järjestävän Live Nationin mukaan lippuja on toista kuukautta jäljellä, koska suomalainen musiikinkuluttaja on eurooppalaistunut.

- Ihmiset tietää jo sen, että vaikka ei ensimmäisenä päivänä lippua ostaisikaan, sen voi saada myöhemmin. Tämänkaltainen meininki on Euroopassa, sanoo Live Nationin tiedottaja Maritta Kettunen.

Juhani Kenttämaa sen sijaan kokee, että vanhat naamat eivät ole saaneet uusia pilettiostoksille.

- Nuorempi sukupolvi ei ole löytänyt näitä artisteja, jotka alkavat olla keski-iältään lähempänä kuuttakymmentä vuotta.

Uuden sukupolven idoli ei välttämättä löydy pienemmältäkään areenalta, sanoo klubi- ja festarikeikkoja isännöivä Merimaa:

- Ei kaikki klubikeikatkaan myy hyvin - osa myy, osa ei.

Lähteet: Yle Uutiset / Aleksi Hakala