GPS-vaellusreitti koekäyttöön kesäkuussa

Keski-Pohjanmaalle ollaan rakentamassa erilaisten luonto- ja kulttuurikohteiden varrelle sijoittuvaa GPS-vaellusreittiä. Tuotteen rakentaja Ekointernet Oy etsii parhaillaan paikallisista matkailualan yrittäjistä sopivia yhteistyökumppaneita.

Teksti-TV Keski-Pohjanmaa
Kuvassa kädessä oleva gps-laite
Yle / Kia-Frega Prepula

Reittiä kuljetaan pääosin patikoiden tai pyörällä GPS-laitteen ohjaamana. Lisäksi mukaan saatavasta opaskirjasta löytyvät kartat, selostus luontokohteista ja paikalliset tarinat. Yrittäjä Heikki Susiluoman mukaan koereitti Keski-Pohjanmaalla on käytössä jo kesäkuun 2012 alkupuolella. Ainakin Lesti- ja Perhojoen varren yrittäjät ovat olleet kiinnostuneita hankkeesta.

- Tällä hetkellä käymme keskusteluja yritysten kanssa. Viimeistään parin viikon päässä olevassa työpajassa selviää, missä ovat ne innokkaat yrittäjät, joiden välille reitti voidaan rakentaa. Ajatuksena on kulkea majapaikkojen välillä pisteestä toiseen hienoissa luonto-, tarina- ja hiljaisuuskohteissa. Sitten yövytään mukavasti lakanoiden välissä, minkä takia majoittajien välinen etäisyys on kriittinen asia.

Heikki Susiluoma uskoo reittiin liittyvät tarinat kiinnostavat Keski-Pohjanmaalta pois muuttaneita ihmisiä ja heidän jälkeläisiään. Haasteena on yhdistää paikalliset tarinat ja luontokokemus niin, että se palvelee ulkomailta saapuvien lisäksi myös ihan läheltä tulevia ihmisiä.

Tällä hetkellä Ekointernetillä on neljä erilaista GPS-vaellusreittiä muun muassa Kalajoella ja Salamajärven kansallispuiston alueella.

Lähteet: Yle Keski-Pohjanmaa