Reginan Puoti valloittaa uusia kyliä

Viime lokakuussa Tornionjokivarren kylissä myymäläautotoiminnan aloittanut Pekka Karhu laajentaa kulkevan kaupan ajoreitin seitsenpäiväiseksi.

myymäläautot
Pekka Karhu ja Lea Määttä keskustelevat kauppa-autossa.
Pekka Karhu on monille maaseudun asukkaille tuttu jo karjankuljetusajoista. Kauppa-autossa asioinnin lomassa kuulumisia vaihtamassa Lea Määttä.YLE / Antti Heikinmatti

Liikkuvan myymälän reitti ulottuu ensiviikosta lähtien Tornion kylistä mm. Virkkumaahan, Könölään, Lautamaahan, Kantojärveen sekä Aapajoelle aina torstaipäivisin.

Maaseudun ikäihmiset saavat kauppa-asioiden lisäksi hoidettua autossa myös pientä postipalvelua ja tuleehan siinä mukana myös pieni ripaus sielunhoitoa. - Myymäläauton saapuminen kylälle on joillekin se viikon kohokohta, muistuttaa Karhu. Kaikkiaan auto kuljettaa mukanaan yli puolentuhatta artikkelia ja isompaa tavaraakin saa perille, kun vain osaa ajoissa pyytää ja tilata.

Karhu kertoo, että monesti kuski hakee kauppalapun pirtistä ja toimittaa ostokset asukkaan jääkaapin ovelle.

- Paljon on kylillä väkeä, jotka eivät pirtistä pihalle saakka pääse, Karhu miettii.

Kuuden miljoonan mies

Pekka Karhu on kulkenut isänmaan maanteitä karja-auton kanssa neljäkymmentä vuotta ja matkaa on kertynyt nelisenmiljoona kilometriä.

Ei siis ihme, että välillä mies haluaa tuuraajan "mynskän" rattiin. Puolen vuoden ajalta kokemukset auton tarpeellisuudesta ovat rohkaiseet yrittäjää liiketoiminnan laajentamiseen.

- Itse en aio joka päivä ratissa olla ja tänään aamulla matkaan lähti palkollinen kuljettaja, Karhu sanoo.

Lähteet: Yle Perämeri