Oma menu satakuntalaisruualle

Viisi satakuntalaisravintolaa alkaa tarjota asiakkailleen erityistä Satakunta-menua. Maakunnan omien tuotteiden toivotaan hyötyvän ja pääsevän aiempaa paremmin esille.

Satakunta

Mukana hankkeessa ovat Eurajoen Vuojoen Kartanon ravintola, Huittisten Wanha WPK, Noormarkun ja Kauttuan klubit sekä Ravintola Satakunta Porista. Mallia on haettu muista maakunnista: aiemmin oma maakuntamenu on ollut mm. Hämeessä ja Kainuussa.

-Tavoitteena on saada ihmiset näkemään, että meillä on Satakunnassa todella monipuolista ruokatuotantoa. Ruokalistoilla on esimerkiksi siikaa ja lammasta, kaikki omasta maakunnasta lähiruokaperiaatteella, kertoo hanketta edistäneen maaseutukeskus Pro Agrian yritysneuvoja Sari Uoti.

Satakunta-menua yritetään markkinoida esimerkiksi turisteille, yritysasiakkaille ja julkisen puolen edustajille. Maakuntajohtaja Pertti Rajala on jo lupautunut tarjoamaan maakuntamenun, kun muiden maakuntien edustajat saapuvat ensi kesänä Satakuntaliiton vieraiksi.

-Selvää on, että Satakuntamenu ei ole lounasruokaa, vaan se sopii hiukan erikoisempiin ruokahetkiin. Hinta on vähän korkeampi, mutta myös laatu on taattu, Uoti vakuuttaa.

Lähteet: Yle Satakunta