Riihimäellä testataan jatkossa opetusteknologian viimeisimmät keksinnöt

Riihimäen Peltosaaren koulussa osataan käyttää kosketustauluja. Koulu on saanut maailmanlaajuisen tunnustuksen Center of Excellence -tunnuslaatan muodossa. Maahantuoja lupaa testata opetusteknologian uusimpia keksintöjä jatkossa Riihimäellä.

Peltosaaren koulun saama tunnustus on ennen kaikkea ahkerien oppilaiden ja opettajien ansiota. Kuva: Päivi Lazarov

Peltosaaren koulu Riihimäellä on saanut tunnustuksen edistyksellisestä ja esimerkillisestä kosketustaulujen käytöstä. Koululle luovutettiin Center of Excellence-tunnuslaatta tiistaina.

Vastaavia tunnustuksia on koko maailmassakin vasta neljällä koululla. Suomessa vastaava laatta on annettu Rekolan koululle Vantaalla.

Riihimäelle laatan kävivät luovuttamassa Sami Kivelä opetusteknologia-yhtiö Prometheanista sekä maahantuojan edustaja Timo Lehtonen Hedcomista.

-Jatkossa koulun mielipiteillä on erityisen paljon painoarvoa, sillä nimityksen myötä muun muassa uusia laitteita tullaan testaamaan Peltosaaressa, kertoo Timo Lehtonen.

Vieraat haluavat tutustua Peltosaaren opetuskäytäntöihin

Peltosaari ansaitsi CoE-statuksen aktiivisella, pedagogiikan huomioivalla opetusteknologian hyödyntämisellä sekä tiedon jakamisella ja yhteistyöllä myös muiden koulujen kanssa.

Peltosaaressa onkin käynyt vierailijaryhmien runsaasti. Opetuskäytäntöjä on esitelty niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille ryhmille.

CoE-tunnustuksen myötä vierailijaryhmiä odotetaan saapuvan entistäkin enemmän.

-Välineet eivät kuitenkaan saa olla itsetarkoitus, vaan tärkeää on se, miten teknologia saa pedagogisen lisäarvon. Siinä Riihimäki ja Peltosaari ovat onnistuneet erinomaisesti", Sami Kivelä sanoo Riihimäen kaupungin tiedotteessa.

Sähköistä opetusta ja -asiointia on Riihimäellä kehitetty vuodesta 2002 lähtien. Riihimäen yleissivistävän koulutuksen opetustiloista 80 prosenttia on varustettu nykyaikaisilla tieto- ja viestintäteknisillä välineillä.