Jäähallin omistusjärjestelystä ja laajennuksen takauksesta kädenvääntö Mikkelissä

Kaupunginhallitus sai jäähallin omistusjärjestelyjä ja lainatakausta koskevan päätöksen aikaan vain yhden äänen enemmistöllä. Vastakkain olivat kaupunginjohtajan 9,5 miljoonan euron esitys ja SDP:n Satu Taavitsaisen karsittu malli.

Teksti-TV Etelä-Savo
Jukurit harjoittelevat Mikkelin jäähallissa.YLE / Senni Anttonen

Mikkelin jäähallin omistusmuodoista ja lainatakauksesta väännettiin kättä eilen kaupunginhallituksessa. Kaupunginjohtajan esitys hallin omistuksen laajentamisesta ja 9,5 miljoonan euron lainatakauksesta meni läpi äänestyksessä äänin 6-5.

Lähes yhtä suuren kannatuksen keräsi kuitenkin SDP:n Satu Taavitsaisen vastaesitys. Taavitsaisen esityksen mukaan jäähalliyhtiön omistusta ei pitäisi laajentaa. Taavitsainen perusteli kantaansa sillä, ettei omistuksen laajentaminen tuo Jäähalli-yhtiöön riittävästi ulkopuolista pääomaa, sillä mukaan olisi tulossa Naistinki Oy, joka on kaupungin oma yhtiö. Mikkelin jäähallin uudeksi osakkaaksi tulee Naistingin lisäksi Mikkelin Jukurit HC Oy.

Lisäksi Taavitsainen esitti, että jäähallin peruskorjauksesta karsittaisiin ravintola- ja aitiotilat, sillä ne eivät kuulu verorahoilla maksettaviksi vaan ovat yritystoimintaa.

Taavitsaisen esitystä kannattivat Hannu Tullinen (sd.), Matti Kunnas (kesk.), Rauni Berndt (vihr.) ja Markku Siitari (ps.). Kaupunginjohtajan esitys kuitenkin voitti Kokoomuksen Mali Soinisen, Hannu Toivosen ja Jyrki Koivikon , Keskustan Päivi Ylösen ja Markku Kakriaisen sekä SDP:n Kalle Niemisen äänin.

Lähteet: Yle Etelä-Savo