1. yle.fi
  2. Uutiset

Fennovoima tyytyväinen liikahdukseen ydinjätekiistassa

Fennovoima toivottaa tervetulleeksi suunnitelman kartoittaa ydinjätteelle myös toista loppusijoituspaikkaa. Elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen asettaman työryhmän tavoitteena on pohtia sekä yhteisen loppusijoituspaikan, että useampien luolastojen hyötyjä ja haittoja.

Teksti-TV Oulu
Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen on käynyt jo tutuksi pyhäjokisille.
Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen ei näe toisen loppusijoituspaikan selvittämistä millään tavalla ongelmallisena asiana.Yle Oulu

Tähän saakka Fennovoima on lähtenyt siitä, että Pyhäjoen ydinvoimalan sijoitettaisiin Posivan onkaloon Eurajoelle. Posiva on harannut vastaan. Sen mukaan Fennovoiman jätteet eivät mahdu samaan onkaloon Teollisuuden Voiman ja Fortumin jätteiden kanssa.

Pyhäjoella tiistaina vieraillut Fennovoiman viestintäjohtaja Maira Kettunen on tyytyväinen selvityksen tekemiseen.

- Vuosia kestänyt julkinen vääntö ei varmasti ole toimialan kannalta hyvä asia, linjaa Kettunen.

Pyhäjoki on todettu sopivaksi matala- ja keskiaktiivisen jätteen loppusijoituspaikaksi. Viestintäjohtaja on haluton kommentoimaan vielä, kuinka mieluinen korkea-aktiivisen ydinjätteen loppusijoituspaikka Pyhäjoki yhtiölle olisi, jos se osoittautuisi tutkimuksissa siihen soveliaaksi.

- Tämä ei ole ollut mitenkään agendalla eikä ole. Sitä ei ole esimerkiksi otettu millään tavalla huomioon kaavoituksessa. Odotamme parhaillaan hallinto-oikeudesta päätöstä meidän yleis- ja asemakaavoista tehdyistä valituksista. Niissäkään tätä asiaa ei ole mitenkään huomioitu, kertoo viestintäjohtaja.

Lähteet: Yle Oulu

Lue seuraavaksi