1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kultasepänliike ryöstettiin aseellisesti Pohjoisesplanadilla

Kolme miestä ryösti Pohjoisesplanadi 35:ssa sijaitsevan kultasepänliikkeen aseella uhaten hieman kello kymmenen jälkeen. Poliisi tarkasti ryöstön takia autoja Helsingin keskustasta pois päin kulkevilla teillä.

Kotimaan uutiset
Poliisiauto kultasepänliikkeen edustalla.
Yle

Kukaan ei loukkaantunut ryöstössä. Liikeeseen oli tullut kolme nuorta, 20-30 vuotiasta miestä, joista yksi oli osoittanut myyjää aseella muiden kahmiessa saalista mukaansa. Tekijät poistuivat juosten paikalta. Saaliin arvo on huomattava.

Poliisilla oli useampia sulkupisteitä tekijöiden tavoittamiseksi , ajoneuvoja pysäytetään eteläisen Helsingin alueella. Pisteitä oli ainakin Kruununhaassa, Sörnäisissä ja Ruoholahdessa. Esimerkiksi Länsiväylä Helsingistä Espooseen päin oli hetkenajan kokonaan suljettuna poliisioperaation vuoksi.

Poliisin mukaan pysäytysoperaatio oli Suomen oloissa mittava.

Ryöstäjistä ensimmäinen oli 180-185 cm pitkä, noin 25-vuotias, hänellä oli vaaleat ja harmahtavat, lyhyet, siistit hiukset. Hänen kasvonsa olivat kapeat ja hänellä oli silmälasit. Miehellä oli päällään reisipituinen tumma takki ja vaaleat kengät.

Toinen mies oli myös 180-185 cm pitkä, hän oli noin 25-30-vuotias. Kasvot olivat pyöreähköt, hiukset lyhyehköt ja vaaleat. Päällään hänellä oli reisipituinen tumma takki ja siniset farmarit. Hän kantoi punaista isokokoista kassia.

Kolmas mies oli noin 180 cm pituinen, hänelläkin oli lyhyet hiukset. Yllään miehellä oli tumma puseromallinen takki, jonka selässä, olkapäillä, hihansuissa, helmassa, etumuksessa ja kauluksessa oli ohuet vaaleat raidat. Housut olivat tummat ja päässä punainen lippalakki.

Kolmas mies poistui liikkeestä ensimmäisenä, muut kaksi hänen jälkeensä. He juoksivat liikkeestä Kauppakujan läpi Aleksanterinkadulle.

Rikoskomisario Jukka Larkion mukaan tällaiset ryöstöt ovat hyvin usein tilaustöitä tai ainakin hyvin suunnitelmallisia:

- Tarkkaillaan, tiedustellaan ja seurataan liikkeen toimintaa.

Lähteet: Yle Helsinki

Lue seuraavaksi