Eteläkarjalaiset ehdolla vuoden ruokakulttuuriteoksi

40 ehdokkaan joukossa ovat Karjalan Makkaran tuki ry, sekä Karjalan liitto. Tunnustus myönnetään Helsingin messukeskuksessa keskiviikkona aamupäivällä.

Teksti-TV Etelä-Karjala

Vuoden ruokakulttuuriteko on Elintarviketeollisuusliiton ja Suomen Messujen tunnustus, joka myönnetään Suomen ruokakulttuuria jollain tavalla edistäneelle hankkeelle.

- Ruokakulttuuriteon pitää olla pitää olla merkittävä teko, joka on vahvistanut Suomen ruuan tai juoman arvotusta, edistänyt ruoka- tai juomaosaamista, vienyt jollain tavalla Suomen ruokakulttuuria eteenpäin, tai tehnyt sitä tunnetuksi ulkomailla, luettelee Elintarviketeollisuusliiton puheenjohtaja Marleena Tanhuanpää.

Tunnustus myönnetään joka toinen vuosi. Tänä vuonna palkinto jaetaan kolmannen kerran. Rahassa palkinto on 10 000 euroa.

Ennätysmäärä ehdokkaita

Ehdokkaita ruokakulttuuriteoksi on ennätysmäärä: 40. Ehdokkaiden joukossa on myös kaksi eteläkarjalaista palkinnonsaajaa.

Vuoden ruokakulttuuriteon saajiksi on ehdotettu Karjalaista ruokatietoutta ylläpitävää Karjalan Liitto ry:tä, sekä Karjalan makkarakulttuuria ylläpitävää imatralaista Karjalan Makkaran tuki ry:tä.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala