"AKT on vahva liitto edelleen"

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n kärhämä jakaa mielipiteitä alueilla. Esimerkiksi Mikkelin AKT:n ammattiosastossa eli Mikkelin Automiehissä mielipiteitä on sadellut puolesta ja vastaan. Mikkelin Automiesten puheenjohtaja Minna Turusen mukaan osa on puheenjohtaja Timo Rädyn ja osa viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen puolella.

Mikkelin Automiesten puheenjohtaja Minna Turunen luottaa siihen, että liiton johdon kiistat eivät vaikuta liiton toimintaan.

- Edunvalvontaanhan se ei vaikuta millään tavalla. AKT on vahva liitto edelleen ja uskon edelleen siihen. Me olemme tehneet sen työn täällä. Nyt on kysymys yksittäisistä tapauksista.

Kun puheenjohtajan ja viestintäpäällikön kiistat tulivat julkisuuteen. Oli Mikkelin ammattiosaston puheenjohtajallakin runsaasti juttukavereita.

- Kahden ja puolen vuorokauden aikana kieltämättä puhelin soi jatkuvasti. Sähköpostikin täyttyi nopeasti. Ihmiset oli uteliaita. Kyselijöitä ja mielipiteenantajia on ollut, Turunen toteaa.

- Se on harmi, että se on AKT. Sekin on harmi, että se menee johtopäästä. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon se, että AKT:ssä on ne omat arvot ja kaikki ei varmasti ajattele samalla tavalla kuin ylhäällä.

AKT:n hallitus kokoontuu keskiviikkona setvimään puheenjohtaja Timo Rädyn ja viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen välistä tilannetta.