Hevosen tarina Kanervan jäähyväisnäytelmänä

Yli 40 vuotta näytellyt Reijo Kanerva tekee jäähyväisroolinsa vanhana Hermann Holstomerina. Hevosen tarina -näytelmän ovat kirjoittaneet Lauri Maijala ja Jari Juutinen.Kanerva sanoo, että näytelmä kertoo mm. nuorison suhtautumisesta vanhempiin ihmisiin.

Kuva: Yle

Ohjaaja Lauri Maijalan ja teatterinjohtajan Jari Juutisen yhdessä kirjoittama näytelmä on saanut innoituksensa Leo Tolstoin novellista ”Vanha ruuna”. Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttelijä Reijo Kanerva tekee Hevosen tarinassa jäähyväisroolinsa vanhana Hermann Holstomerina.

Näytelmässä näyttelijä Hermann Holstomer päätyy tekemään pikkurooleja. Reijo Kanervan mukaan roolihahmolla ja hänellä on jotain yhteistä.

- Olen ollut vanhin miesnäyttelijä talossa ja olen saanut tehdä paljon näitä vanhempien miesten rooleja. Isompiakin rooleja on ollut, mutta olen ollut tyytyväinen kaikenlaisiin rooleihin. Pienetkin roolit ovat tärkeitä, toteaa Reijo Kanerva.

Lappeenrannan kaupunginteatterin johtaja Jari Juutinen on kirjoittanut näytelmän yhdessä ohjaaja Lauri Maijalan kanssa. Juutinen kehuu tunteella nuorta ohjaajaa.

- Lauri Maijala hengittää näyttämöilmaa, eikä näe tai kuule muuta kuin sen mitä näyttelijät tekevät. Voisin jatkaa hänen kehumistaan tunteja, hän on todella kovan luokan ohjaaja, toteaa Juutinen.