1. yle.fi
  2. Uutiset

Aurinko saa tehdä töitä Paavo Nurmen stadionilla

Jalkapallon Veikkausliiga alkaa kuukauden kuluttua. Turkulaisjoukkueet aloittavat kautensa Paavo Nurmen stadionilla evakossa Kupittaan jalkapallostadionin remontin alta. Urheilupuiston kenttä uinuu vielä lumipeitteen alla.

Teksti-TV Turku
Miehet nojaavat aitaan lumisen jalkapallokentän laidalla.
Marco Casagrande (vas.) ja Jani Meriläinen toivottavat katsojat tervetulleeksi myös Paavo Nurmen stadionille.Yle / Tarja Hiltunen

FC TPS aloittaa kautensa huhtikuun puolivälissä kahdella kotipelillä. FC Inter puolestaan matkaa ensin vieraskentille ja tapaa faninsa ensimmäistä kertaa kotona huhtikuun 22. päivä. Kummankin joukkueen edustajat uskovat Paavo Nurmen stadionin olevan edustuskunnossa kauden avauksessa.

- Urheilupuiston kenttä on perinteisesti ensimmäinen sula kenttä Turussa, muistuttaa TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrande.

FC Interin joukkueenjohtaja Jani Meriläinen johdattaa joukkonsa pohjoisemmaksi maata.

- Vaasankin korkeudella on joskus jouduttu siirtämään otteluita kentän huonon kunnon takia. Ei siis huolestuta kentän kunto.

Pelit Urheilupuistossa, treenit Kupittaalla

Turkulaisjoukkueet ovat valmistautuneet kauteen harjoittelemalla Inter Impivaarassa ja TPS Poropuiston hallissa. Käytössä on ollut myös uusi Impivaaran kuplahalli.

Joukkueet pelaavat Paavo Nurmen stadionilla vain pelinsä, harjoittelu tapahtuu Kupittaan kentillä.

Kenttä on palvellut jalkapalloilijoita aiemminkin

Sekä Jani Meriläinen että Marco Casagrande muistavat pelanneensa joskus stadionilla, joka nykyisin on lähinnä yleisurheiluväen käytössä.

- Joitakin Suomen cupin ja junnumatseja olen täällä pelannut, muistelee Marco Casagrande.

Rovaniemeläissyntyisellä Jani Meriläisellä on huonoja muistoja A-poikien vierailusta Turkuun.

- Oliskohan ollut vuosi 1993, kun hävisimme tepsiläisille joko 4-1 tai 4-0. Vastapuolella muuten kirmasi silloin nykyinen FC TPS:n toimitusjohtaja.

FC TPS on pelannut mestaruussarjaa Paavo Nurmen stadionilla viimeksi 1990-luvulla.

Lähteet: Yle Turku / Tarja Hiltunen

Lue seuraavaksi