Yritysalue muuttui sotilaspoliisien harjoituskentäksi

Vauhdilla alas, muistakaa jarrukäden käyttö, kajahti keskiviikkona Renforsin Rannassa, kun sotilaspoliisit laskeutuivat köysillä alas yli 20 metrin korkeudesta. Käynnissä oli ensimmäinen Renforsin Rannassa toteutettu harjoitus yritysalueen turvaamisesta.

sotilaspoliisi
Yle / Minna Heikura

Pohjois-Suomen viestipataljoonan sotilaspoliisit harjoittelivat keskiviikkona taajamataistelua ja köysilaskeutumista Renforsin Rannan yritysalueella Kajaanissa. Harjoituksessa on mukana 50 viime heinäkuussa palvelukseen astunutta varusmiestä sekä kahdeksan reserviläistä.

Harjoituksen johtaja, yliluutnantti Urpo Tapio on mielissään uusista harjoitusolosuhteista.

- Olemme neljän vuoden ajan harjoitelleet Oulussa, ja miksi lähteä Ouluun, kun meillä on näin hyvät puitteet harjoitella täällä. Oikeastaan Renforsin Rannassa tilat ovat jopa paremmat kuin Oulussa.

Keskiviikkona toteutettu harjoitus oli varusmiehille toiseksi viimeinen ennen kotiutumista.

- Varusmiesten loppusodassakaan ei tule niin haasteellisia tehtäviä kuin mitä meillä on tässä valmistavassa sotilaspoliisiharjoituksessa, kertoo Tapio.

Yritysalueen turvaaminen on tärkeää

Renforsin Rannassa on useita tärkeitä yrityksiä ja tulevaisuudessa vielä nykyistä enemmän.

- Kyllä tämä on kohteen suojaamisessa prioriteetti numero yksi eli tämä alue tulee varmasti yhdeksi tärkeäksi osa-alueeksi, jos esimerkiksi supertietokoneita ja vastaavia ajattelee. Tämän alueen suojaaminen on erittäin tärkeää, uskoo Tapio.

Köysilaskeutuminen seinää pitkin 25 metrin korkeudesta on melkoinen kokemus. Sotilaspoliisiksi kouluttautuva varusmies Kalle Sieppi laskeutui köydellä näin korkealta nyt ensimmäistä kertaa.

- Kokemus oli sykettä nostattava, mutta hienoahan siellä oli. Maisemat olivat melkoiset myöskin. Kun tuolta tulee alas, niin silloin tuntee voittaneensa itsensä. Itse aion lähteä myöhemmin poliisiksi, joten tästä on hyötyä myös siihen.

Lähteet: Yle Kainuu / Arto Loukasmäki