1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kymmeniä kuoli bussiturmassa Sveitsissä - uhreista 22 lapsia

Sveitsissä on kuollut 28 ihmistä bussionnettomuudessa. Kuolleista 22 on lapsia. Matkustajina oli kaksi belgialaista koululuokkaa palaamassa hiihtoleiriltä Val d'Anniviersista. Bussi törmäsi tunnelin seinään. Onnettomuuden syytä tutkitaan.

Kuva: Laurent Gillieron / EPA

Poliisin mukaan kuljettaja oli juuri ohjannut auton moottoritielle Valais'n kantonissa Sierrestä kohti Sionia. Parin kilometrin matkan jälkeen bussi osui tien reunakiveykseen, joutui sivuluisuun ja törmäsi tunnelin hätälevennyksen seinään yhdeksän jälkeen tiistai-iltana A9-moottoritiellä.

Auton etuosa murskautui täysin. Moni matkustaja jäi loukkuun romun keskelle.

Kuolleiden joukossa hollantilaisia lapsia

Autossa oli yhteensä 52 matkustajaa Pohjois-Belgian Flanderista Lommelin ja Heverleen kaupungeista. Matkustajien joukossa oli myös seitsemän hollantilaista lasta, jotka kuolivat. Lisäksi loukkaantuneiden joukossa on kolme hollantilaista, yksi saksalainen ja yksi puolalainen.

Belgian ulkoministeriön mukaan suurin osa lapsista oli noin 12-vuotiaita. Ryhmä oli liikkeellä yhteensä kolmella bussilla. - Tämä päivä on traaginen kaikille belgialaisille, pahoitteli Belgian pääministeri Elio Di Rupo.

Pääministeri matkusti Sveitsiin tänään keskiviikkona.

Pelastustöitä tehtiin koko yö

Noin 200 pelastustyöntekijää teki töitä koko yön. 24 lasta loukkaantui onnettomuudessa. Heitä kuljetettiin kahdeksalla helikopterilla ja 12 ambulanssilla neljään kantonin sairaalaan. Vaikeimmin loukkaantuneet on viety hoitoon Lausanneen ja Berniin.

Poliisin tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että kokeneetkin pelastustyöntekijät olivat järkyttyneitä näkemästään. Onnettomuuspaikkaa kuvattiin sotatantereen kaltaiseksi. Osa uhreista oli jäänyt puristuksiin bussiin.

Sveitsissä on tapahtunut runsaasti vakavia liikenneonnettomuuksia vuoristoalueella. Vuonna 2005 bussionnettomuudessa kuoli 12 ihmistä. Vuonna 2001 rekkaonnettomuus maantietunnelissa sytytti tulipalon, jossa kuoli 11 ihmistä.