Malawi on kyllästynyt Madonnan hyväntekeväisyyspuuhiin

Malawin hallitus on kyllästynyt poptähti Madonnan kouluhankkeisiin. Malawin opetusministeriön mukaan Madonna ei ole ollut yhteydessä heihin suunnitelmissaan rakennuttaa kymmenen koulua maahan.

Ulkomaat
Madonna Tribeca filmifestivaaleilla vuonna 2008.
EPA / Peter Foley

Malawi on ollut pitkään lähellä Madonnan sydäntä, sillä hän on adoptoinut kaksi lasta sieltä. Madonna kertoi tammikuussa, että hänen hyväntekeväisyysjärjestönsä aikoo rakentaa koulut, joissa arviolta tuhat malawilaislasta saisi vuosittain opetusta.

Malawin opetusministeriön tiedottaja Lindiwe Chide sanoo, että hallitus on kyllästynyt Madonnaan. Chiden mukaan Madonna ei ilmoittanut viime vuonna, että vetäytyy tyttökoulusuunnitelmastaan, koska hanke ylitti rahoituksensa.

- Nyt hän päätti ilmoittaa, että hän aikoo rakentaa kymmenen koulua ilman, että on saanut virallisen luvan meiltä, Chide valittaa.

- Meistä tuntuu siltä, että kaikki tämä on vain hänen globaalin imagonsa kiillottamista, eikä se palvele meidän etuamme, hän jatkoi.

Madonnan tiedottaja kiistää Malawin hallituksen syytteet paikkaansapitämättöminä.

Eteläisessä Afrikassa sijaitseva Malawi on maailman köyhimpiä maita. Maassa on muun muassa yli puoli miljoonaa aids-orpoa.

Lähteet: Reuters