1. yle.fi
  2. Uutiset

Korpilahden tiimi taistelee kouluruokafinaalissa

Valtakunnallisessa kouluruokakilpailussa etsitään uusia herkkureseptejä koulukeittiöihin. Korpilahden koulun keittiöllä asiakkaille maittavat perinteiset lihapullat ja makaronilaatikko.

Teksti-TV Keski-Suomi
Matti Salmi

Korpilahden koulun kolmihenkinen koulukeittiötiimi kisaa huomenna valtakunnallisen kouluruokakilpailun finaalissa. Helsingissä Gastro-messuilla pidettävään loppukilpailuun Korpilahti selvisi 30 kilpailijan alkukarsinnasta, jossa tuomaristo arvioi tiimien suunnittelemia reseptikokonaisuuksia.

Finaalissa viisi parasta joukkuetta valmistavat suunnittelemansa kouluruoka-ateriat tuomaristolle.

Kokki Tanja Varsell Korpilahden koulun keittiöltä uskoo, että heidät siivitti finaaliin yksinkertaisesti hyvä ruoka ja hyvä tiimihenki.

- Keksittiin uusia reseptejä ja suunniteltiin innokkaasti uusia oheita, Varsell paljastaa.

Arjen gourmet

Finaalissa korpilahtelaiset tarjoilevat tuomareille jauhelihakeittoa, kasvispastalasagnettea, kuhapyöryköitä, intialaista hernekastiketta ja omatekoista kauraleipää. Jos reseptikokonaisuus voittaa, se tullaan antamaan kaikkien Suomen koulukeittiöiden käyttöön.

Ruoat kuulostavat hienoilta, mutta ovat pääpiirteittäin tuttuja koululaisten arjesta.

- Pientä hienosäätöä teimme kouluruoka-annoksiin. Koululla näitäkin annoksia tullaan näkemään viimeistään kisan jälkeen, Varsell kertoo.

Tuhansia toistoja

Toistoharjoittelua korpilahden koulukeittiötiimi on ehtinyt saada, maailmalle kun lähetetään joka päivä yli 1000 ruoka-annosta. 600 koululaisen lisäksi ruokia nauttii esimerkiksi päiväkodin ja vanhainkodin väki.

Korpilahdella koululaisille maittavat parhaiten makaronilaatikko sekä lihapullat ja muusi. Kumiperunoista finaalitiimille ei pahemmin tule valitusta, vaikka koululaiset ovat tunnetusti kriittisiä kulinaristeja.

- Kouluruoan on oltava vaihtelevaa, terveellistä ja hyvän makuista. Kyllä me pääosin hyvää palautetta olemme siitä saaneet, Tanja Varsell toteaa.

Lähteet: Yle Keski-Suomi / Ilkka Toikkanen

Lue seuraavaksi