1. yle.fi
  2. Uutiset

Sairauspoissaolot tekevät kaupunkien kassaan miljoonien loven

Sairauspoissaoloista aiheutuu kaupungeille vuosittain kymmenien miljoonien eurojen kustannukset. Työterveyslaitoksen mukaan suurten kaupunkien työntekijät viettävät sairauslomalla keskimäärin 18 päivää vuodessa. Vantaalla terveempiä aikoja ja suuria säästöjä on jahdattu laittamalla työntekijät kuntoremonttiin.

Teksti-TV Helsinki

Hoiva-alalla pitkät sairauspoissaolot ovat yleisiä. Kuntoremonttiin houkuteltiinkin Vantaalla heti kärkeen joukko vanhainkotien hoitajia. Kuntotestin tulos tuli monelle yllätyksenä.

- Itse olin rapakunnossa, mikä hieman yllätti, koska en kuitenkaan työssäni väsy. Se harmitti ja piti mennä kotiin ja katsoa peiliin ja ajatella, että voi ei, jotain pitää tehdä, kertoo kokemuksistaan Myyrinkodin lähihoitaja Marjatta Kiviharju.

Sairaana joka päivä satoja työntekijöitä

Sairastajan kokeman kärsimyksen lisäksi poissaolot kuormittavat muita työntekijöitä ja tekevät suuren loven kaupungin kassaan.

Vantaalla sairauden vuoksi on joka ikinen päivä poissa runsaat 530 työntekijää ja poissaoloista kertyy vuodessa noin 21 miljoonan euron kustannukset.

Kunta-alalla on lisäksi paljon työntekijöitä, jotka on pakko sijaistaa heti ensimmäisestä sairauspäivästä lähtien, kertoo Vantaan henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen.

- 21 miljoonaan ei ole laskettu vielä lainkaan sijaistamiskustannuksia. Hihasta voisi heittää, että silloin saa laittaa summaan puolet lisää, eli silloin puhutaan jo 30 miljoonasta eurosta.

Espoossa luvut ovat samankaltaisia. Lähes 40 000 henkeä työllistävässä Helsingissä poissaolojen hintalappu puolestaan lähenee sijaistamiskustannuksineen sataa miljoonaa euroa.

Pitkät sairauslomat kasvattavat keskiarvoja

Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan suurten kaupunkien työntekijät ovat vuodessa keskimäärin 18 päivää sairauslomalla. Vuosituhannen alussa selvittiin vielä 16 päivällä.

Poissaolopäivistä voitaisiin siis karsia ainakin kaksi, jos työhyvinvointia onnistutaan parantamaan. Pienikin korjaus yksilötasolla tuo kaupungille suuret säästöt, kun työntekijöitä on lähes 11 700.

- Tavoitteemme on vähentää poissaoloja niin, että säästäisimme lähes neljä miljoonaa euroa ja se on ihan merkittävä summa tämänkin kokoisessa organisaatiossa, Lievonen toteaa.

Mieliala paranee kunnon kehittyessä

Ainakin Marjatta Kiviharju jaksaa töissä nyt paremmin. Kaupungin tarjoama säännöllinen lihastreeni tehosi ja kilot karisivat huimaa tahtia. Hän suosittelee kuntoremonttiin osallistumista kaikille.

- Kertaakaan en mennyt sinne, niin että olisi ollut olo, etten jaksa. Vaikka menin työpäivän jälkeen ja saatoin olla väsynyt, niin tulos oli kuitenkin hyvää oloa.

Kiviharju pitää työnantajan aloitetta ja tukea hyvin tärkeänä.

- Jos sinulla on apunasi ammatti-ihmiset ja työnantaja tukee, niin mikä sen parempaa? Onhan tästä työnantajallekin iloa, jos työntekijät jaksavat ja poissaolot vähenevät.

Lähteet: Yle Helsinki

Lue seuraavaksi