Talouselämä: Finnairin asuntokauppa apulaisvaltakunnansyyttäjälle

Jos Finnairin ja työeläkeyhtiö Ilmarisen välinen asuntokauppa etenee poliisitutkinnasta syyteharkintaan, harkinnan tekee apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske, kirjoittaa Talouselämä-lehti. Kalske ei osaa vielä arvioida, milloin syyteharkinta asiassa olisi valmis. Se voi venyä syksyyn saakka.

Kotimaa

Talouselämä-lehti kirjoittaa, että lahjusepäilyn käsittely voi pahimmillaan kestää vuoden. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske sanoi Yle Uutisille, ettei vielä voi ottaa kantaa siihen, milloin mahdollinen syyteharkinta voisi olla valmis.

- En vielä tiedä asiasta yhtään sen enempää kuin mitä julkisuudessa on ollut. Katsotaan nyt ensin, miltä tämä juttu vaikuttaa sisältäpäin, Kalske sanoi.

Poliisitutkinnan jälkeen selviää, tarvitaanko asiassa muuta rikosoikeudellista tarkastelua, Kalske muotoili.

Kalskeen mielestä asian ottaminen ylimmän syyttäjälaitoksen hoitoon on perusteltua siksi, että mikäli syyteharkinnan tekisi paikallinen syyttäjä, siitä tulisi taatusti valitus valtakunnansyyttäjänvirastoon. Nyt syyteharkinta tulee kerralla selväksi, Kalske sanoi.

Kalskeen mielestä tapaus on tavanomaista mielenkiintoisempi sen vuoksi, että kysymys on merkittävän yhtiön eli Finnairin ja ison työeläkeyhtiön eli Ilmarisen välisestä liiketoimesta, johon liittyy myös yhtiöhallinnollisia kytköksiä.

Finnairin hallituksen puheenjohtaja on Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas. Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen on Ilmarisen hallintoneuvoston jäsen, mutta on ilmoittanut, ettei ole jatkossa käytettävissä tehtävään. Hän ei myöskään osallistunut enää keskiviikkona 14.3. järjestettyyn hallintoneuvoston kokoukseen

Lähteet: Yle Uutiset