Valtuustokysely: Kiikoinen lipumassa Pirkanmaalle

Viime viikolla julkistettu mielipidekysely ei ole muuttanut Kiikoisten kunnanvaltuutettujen kantoja Sastamala-liitokseen. YLE Uutiset Satakunnan soittokierroksen mukaan kiikoislaisten kunnanvaltuutettujen suhtautuminen kuntaliitokseen noudattaa edelleen tiukasti puoluejakoa. Tämän mukaan Kiikoinen olisi menossa kimppaan Sastamalan kanssa.

Teksti-TV Satakunta
Kiikoisista on Tampereelle matkaa yli 20 kilometriä enemmän kuin Poriin.
Kiikoisista on Tampereelle matkaa yli 20 kilometriä enemmän kuin Poriin.Yle / Katja Halinen

Kiikoisten valtuustossa on 17 jäsentä. Kymmenen heistä on kokoomuslaisia ja seitsemän keskustalaisia. Yle Uutiset Satakunta tavoitti keskiviikkona 14 valuutettua. Kaikki seitsemän tavoitettua kokoomusvaltuutettua kannatti liitosta. Seitsemän tavoitettua keskustalaisvaltuutettua taas vastusti sitä.

Kiikosilaisille pidetyssä mielipidekyselyssä 55 prosenttia vastaajista vastusti ja 40 prosenttia kannatti kuntaliitosta. Loput vastaajat eivät osanneet sanoa tai eivät ottaneet kantaa.

Yhteistyöllä pärjätään

Keskustalaisen Antti-Matti Mattilan mukaan liitos heikentäisi palveluja Kiikoisissa. Mattila vetoaa myös mielipidekyselyyn.

- Kyselyn mukaan selvä enemmistö kiikoislaisista vastustaa liitosta. Kuntalaisten tahtoa täytyy noudattaa. Olen itse sitoutunut tähän ja niin varmasti ryhmäkin, sanoo Mattila.

Mattilan mukaan Kiikoinen pärjää yhteistyöllä.

- Palataan malliin, jota toteutettiin edellisillä vaalikausilla eli tehdään yhteistyötä naapurikuntien kanssa kaikissa asioissa.

Ei ohjeistuksia valuutetuille

Kokoomuksen Jorma Koivuniemen mukaan Kiikoisten pitää katsoa tulevaisuuteen eikä tuudittautua nykyhetkeen. Hän muistuttaa myös, että 240 jätti vastaamatta mielipidekyselyyn eivätkä kaikki vastanneet halunneet ottaa kantaa asiaan.

- Minusta tärkeintä on suunta Pirkanmaalle ja se, että pääsemme yliopistollisen sairaalan asiakkaiksi. Pelkään myös, että nyt suunnitteilla olevat investoinnit jäävät toteutumatta, jos porkkanarahoja ei saada.

Koivuniemi vakuuttaa, että päätöksiä tehdään kuntalaisten parhaaksi eikä puoluepoltiikan ehdoilla.

- Ei kokoomuslaisia valtuutettuja ainakaan ole ohjeistettu äänestämään tietyllä tavalla.

Kiikoisten ja Sastamalan valtuustot päättävät kuntaliitoksesta 11. huhtikuuta.

Lähteet: Yle Satakunta