1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Perämeri

Hopearanta monien muutosten edessä

Tornion Karungissa sijaitsevan palvelukoti Hopearannan toimintaperiaate muuttuu. Senioreille tarjotaan vuokra-asumisen sekä ateria- ja siivoustukipalvelun yhdistelmää.

Palvelukoti Hopearannassa on parhaillaan menossa asuntojen haku. Haku päättyy 15. maaliskuuta.

- Meillä on jatkuva haku eli määräajankin jälkeen asuntoja voi hakea. Toki nämä määräaikaan tulleet hakemukset ovat tässä vaiheessa etusijalla, sanoo palvelukodin toimintaa pyörittävän Karungin Palvelukoti ry:n toiminnanjohtaja Outi Keinänen.

Keinäsen mukaan kiinnostusta uudentyyppiseen toimintamalliin on ollut.

- Hakemuslomakkeita on kyselty, mutta vie tietenkin aikaa ennen kuin talon kaikki asunnot ovat käytössä, sanoo Keinänen. Hopearannassa on 34 erikokoista senioriasuntoa.

Muutos parin viikon päässä

Henkilöstön ympärivuorokautinen länsäolo loppuu, sillä Tornion kaupunki kilpailutti vanhusten tehostetun palveluasumisen ja dementiaryhmäkotiasumisen eikä Hopearannan tarjous tullut valituksi.

- Eniten tässä surettaa kohtelu, jota saavat osakseen ne vanhukset jotka ovat ilmoittaneet haluavansa asua koko loppuelämänsä Hopearannassa, miettii Outi Keinänen.

Hänen mukaansa tällä viikolla vanhuksille ja heidän omaisille järjestetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että vielä ei ole varmuuttaa mihin Hopearannan asukkaat muuttavat.

- Tarjouskilpailun voittaneen yrityksen uudet tilat eivät ole vielä valmiit ja tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että Hopearannasta voidaan joutua muuttamaan Keroputaalle, kertoo Outi Keinänen.

- Muuttoon on aika kuitenkin vain pari viikkoa, muistuttaa Keinänen. Hänen mielestä paras ratkaisu olisi, että Tornion kaupunki takaisi Hopearannan nykyisille asukkaille mahdollisuuden pysyä Hopearannassa elämänsä loppuun saakka.