Lemminkäinen kuolemantuottamuskäräjillä

Lemminkäinen Infra Oy:n työmaapäällikölle ja työntekijälle on luettu syytteet kuolemantuottamuksesta Keski-Suomen käräjäoikeudessa tänä aamuna.

Lemminkäinen Infra

Työnjohtaja oli antanut määräyksen kompressorin kuljettamisesta kuormaajalla 15 metriä korkean kallioleikkauksen päälle. Kompressori oli kuljetettu kuormaajan kauhaan ketjulla ripustettuna. Ylhäällä kuljettaja laski kompressorin maahan muutaman metrin päähän leikkauksen reunasta.

Kompressori lähti kuitenkin valumaan kohti kallioleikkauksen reunaa, ja työnsi työntekijän alas reunalta. Työntekijä kuoli putoamisessa saamiinsa vammoihin.

Syyttäjä vaatii Lemminkäinen Infra Oy:lle 30 000 - 50 000 euron yhteisösakkoa, koska Petäiskorven räjäytys- ja louhintatyömaalla ei ollut kiinnitetty riittävästi huomiota yleiseen putoamisvaaraan ja putoamisen estäviin toimenpiteisiin.

Lisäksi syyttääjä vaatii työmaapäällikölle ehdollista kahdesta neljään kuukauden vankeusrangaistusta tai sakkoja ja kuormaajan kuljettajalle 45 päivää - kolme kuukautta ehdollinen vankeutta tai sakkoja.

Lähteet: YLE Keski-Suomi