Valokuvakeskus haluaisi vesitorniin

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus haluaisi perustaa näyttelygallerian ja kahvilan tyhjillään olevaan Lappeenrannan vesitorniin. Valokuvakeskuksen puheenjohtaja Lauri Heino uskoo, että vesitornia voisi saneerata pienemmillä kustannuksilla kuin tähän asti on laskettu.

Teksti-TV Etelä-Karjala
Lappeenranta vesitorni Valtakatu
Yle Etelä-Karjala

Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut on selvittänyt vesitornin korjausta, vuokrausmahdollisuuksia seka liiketoiminta-, rahoitus- ja toteutusmalleja. Selvityksessä laskettiin vesitornin saneerauskustannuksiksi 1,7 miljoonaa euroa.

Selvitys oli maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyssä. Äänestyksen jälkeen kaupunginhallitus päätti, että asiaan on mahdollista palata aikaisintaan ensi vuoden talousarviovalmistelussa.

Vesitorni on ollut suljettuna yleisöltä kymmenen vuotta.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen puheenjohtaja Lauri Heino uskoo, että kaupungin maamerkki saataisiin avattua yleisölle vähemminkin varoin.

-Sinne suunnitellaan täysimittaista ravintolaa ja hissiä 18 hengelle. Ei sellaista ole missään Lappeenrannassa, Heino sanoo.

Hänen mielestään 8-hengen hissilläkin saataisiin linja-autollinen porukkaa kuljetettua ylös kohtuullisessa ajassa.

- Jos meillä olisi kahvio, jossa olisi 60:lle hengelle kahvit, niin pääsisi taas kaupunkilaisetkin katsomaan valokuvia ja kaupunkia sellaisesta näkökulmasta, mitä ei ole ollut pitkään aikaan ollut tarjolla.

Heino sanoo, että valokuvakeskus pystyisi pitämään kahvion joka päivä auki. Lisäksi opetusministeriöltä olisi mahdollisuus saada rahoitusta, jos tilat kunnostettaisiin valokuvakeskuksen näyttelytiloiksi.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala