1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Maija Vilkkumaa ei keskity tauolla vain perheeseen: Nautin vapaan taiteilijan elämästä

Keikkataukonsa hetkellisesti eilen keskiviikkona keskeyttänyt Maija Vilkkumaa esiintyi Tavastian lavalla kitaransa kanssa ilman bändiä.

viihde

Syy poikkeukselliseen keikkaan oli Tavastian legendaarisen ovimiehen Poklan muistokonsertti. Vilkkumaa oli Poklan hyvä ystävä. He pystyivät juttelemaan keskenään oikeastaan kaikesta.

- Keikkailuun liittyy tosi paljon sellaista, että tuleeko jengiä ja tykkäskö ihmiset. On terapeuttista jutella välillä muustakin. Se oli ihminen, jonka kanssa pystyi puhumaan laihdutuskuureista ja ihmissuhteista, Vilkkumaa muistelee lämmöllä.

Nainen arvostaa myös sitä, että Pokla osasi lopettaa juhlat tarpeen vaatiessa.

- Se oli tosi siistiä, että se hoiti hyvin hommansa ja tuli sanomaan, että lähtekää nyt jo kotiin, Vilkkumaa myöntää.

Laulajatarta huvitti myös hänen Poklalta saamansa niin sanottu naamavippi.

- En uskaltanut luottaa siihen ja ostin lipun. Pokla otti mua kädestä kiinni ja vei siihen lippuluukulle, että antakaa tälle tytölle rahat takaisin. Hän piti huolta mun taloudesta, Vilkkumaa kertoo huvittuneena.

Maija Vilkkumaa ei oikein malta pitää varsinaista keikkataukoa, vaikka sellaisella onkin.

- Tää oli poikkeus, mutta olen huomannut että näitä poikkeuksia on tulossa muitakin. Esimerkiksi pieni rundi Lauluyhtye Viiden kanssa, artisti paljastaa.

Vilkkumaa on viime aikoina keskittynyt perhe-elämään ja uuden luomiseen.

- Mä oon ollut lasten kanssa kotona ja kirjoittanut tosi paljon, mutta en ole oikeastaan tehnyt biisejä. Mä en oikein osaa sanoa vielä mitä tulee. Mä nautin vaan vapaan taiteilijan elämästä. Niinä päivinä kun mä teen vaan jotain ruokaa ja niistän neniä, niin hermo menee. Se ei oo kivaa, pitää välillä tehdä jotain muutakin. Maailma on selkeämpi paikka silloin, Vilkkumaa avautuu.

Lähteet: YleX

Lue seuraavaksi