1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Eläkeläiset: Uusi levy vanhaa potaskaa

Joensuulainen Eläkeläiset on jälleen tehnyt levyllisen uusia humpparalleja, joiden voimin yhtye on aloittanut kevätkiertueen. Eläkeläiset esiintyy muun muassa legendaarisella Helsingin Tavastialla, jossa yhtye järjestää päivätanssit.

viihde

Eläkeläisten uusin tuotos Humppasheikkailu julkaistiin keskiviikkona 14.3. Levy sisältää 17 raitaa reipastempoista käännöskappaletta, joiden tekeminen on kosketinsoittaja Toppo Koposen mukaan vaatinut pitkää pinnaa.

- Tuotteliaampiakin voisimme olla, mutta kun joudumme taistelemaan cover-versioiden käännöslupien kanssa. Jos joudumme jokaista albumia varten tekemään 80 käännöstä, että saadaan 15 biisiä levylle, niin teemme levyn kolmessa vuodessa. Voisimme periaatteessa julkaista kolme levyä vuodessa, jos kaikki menisi hyvin.

Toppo Koponen ei lataa uudelle levylle kovia odotuksia, eikä suostu kehumaan tuotosta, vaan kuvailee levyä vanhaksi potaskaksi. Levyllä on humppaa ja jenkkaa entiseen malliin. Mies ei kuitenkaan malta olla nauramatta kuunnellessaan kappaletta Villit vanhukset, jossa käsitellään ikäihmisten käyttäytymistä reissun päällä.

- Ilmiö on tuttu muun muassa huoltoasemilta minne tulee vanhusbussi, niin siellä saa kyllä taistella oikeuksistaan kassa- ja vessajonossa, Toppo Koponen naurahtaa.

Euroviisukarsinnassa ei onneksi tullut menestystä

Eläkeläiset on ollut vauhdissa jo vuodesta 1993, eli ensi vuonna on juhlakiertueen aika. Koko kansan tietoisuuteen yhtye pomppasi esiintyessään euroviisukarsintojen Suomen finaalissa vuonna 2010. Suurta hyötyä esiintymisestä ei ole ollut.

- Enemmän olimme peloissamme siitä, että pääsemme pidemmälle. Me olemme sikaretkulauma, eikä mitään vilpittömiä hauskuuttajia Jope Ruonansuun henkeen. Joku perhe tulisi katsomaan, ja me olisimme siellä munasilleen soittimia polttamassa. Pärjäsimme loistavasti, sillä saamme jatkaa entiseen holtittomaan malliin.

Keski-Euroopassa suosiota nauttiva Eläkeläiset aloitti keikkakiertueensa 14.3 Kuopiosta ja torstaina 15.3. yhtye esiintyy Joensuun Kerubissa. Pitkäaikainen haave toteutuu 18.3., kun yhtye nousee lavalle Helsingin Tavastialla bingon ja päivätanssien merkeissä.

- Olemme pitkään jankuttaneet, että haluamme pitää siellä päivätanssit ja soittaa kello 12. Kävimme ihan järjettömän sodan asiasta. Keikka siirrettiin ensin pidettäväksi kello 14 ja lopulta kello 16, eli voi vielä puhua päivätansseista, kosketinsoittaja Toppo Koponen alias Onni Waris iloitsee.

Lähteet: Yle Pohjois-Karjala / Riikka Heikkilä

Lue seuraavaksi